MARDİN- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde İmam Hatip Ortaokulları arasında bir ilk yaşandı. Peygamber (s.a.v.) kutlu doğumu münasebetiyle Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda, Kızıltepe ilçesinde bulunan Özcan Yıldız İmam Hatip Ortaokulu, Furkan Doğan İmam Hatip Ortaokulu, İbrahim Özmen İmam Hatip Ortaokul uve Süleyman Solhan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri arasında Peygamber (s.a.v) hayatından sorular sorulardan oluşan  siyer yarışması düzenlendi.

 Siyer i yarışmasına her okuldan 3 öğrenci  katıldı.

 Bir ay önceden sınava hazırlanan öğrencilere Fatih Okumuş ’un Peygamber (s.a.v) hayatını konu alan kitabı ve okul kitaplarından hazırlanan 20 soru soruldu.

 Yapılan Yarışma sonucunda Özcan Yıldız İmam Hatip Ortaokulu 1.ci, Furkan Doğan İmam Hatip Ortaokulu da 2.ci,oldu.

 Yarışmada 3.cülüğü Furkan Doğan ve Süleyman Solhan İmam Hatip Ortaokulları öğrencilerinin puanları aynı olunca, her iki okula ek sorular soruldu. Ek sorularda da eşitlik bozulmazken, çekilen kura sonucunda İbrahim Özmen İmam Hatip Ortaokulu 3. cü, Süleyman Solhan İmam Hatip Ortaokulu ise 4.cü olarak belirlendi.

 Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından siyer bilgi yarışmasına katılan öğrencilere değişik hediyeler verildi.

 Mardin merkez ve ilçelerindeki İmam Hatip Ortaokulları arasında yapılan siyer bilgi yarışmasında 1.’ci gelen okullar, 8 mayısta Mardin’de final için yarışacak.   (Mehmet Aslan-İLKHA)