ELAZIĞ- Palevi Dernek Başkanı Mehmet Said Gökçe bir basın açıklaması yaprak Şeyh Said`in mezar yerini, torunu Şeyh Muhammed Sıddık`ın kendisine söylediğini ifade etti.

 Şeyh Said`in mezar yerinin ailesine ve müritlerine verilmesi için Cumhurbaşkanı, Başbakan milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na seslenen Palevi Dernek Başkanı Gökçe,  Şeyh Said Palevi ve 46 arkadaşının mezar yerlerini ailesi ve müritlerine teslim etmesini istedi.

 Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gökçe,  bir İslam önderinin mezarının gizlenmesinin büyük bir ayıptır olduğuna dikkat çekerek,  “Dünyada en temiz, en sağlam, en çok ezilen ve en çok sürgün yaşayan ailedir. Bu aile Hz Hüseyin`den Seyit Haşim Haşimi`den Şeyh Said Palevi`ye kadar en çok ezilen aile olmuştur." dedi.

 Şeyh Sait ailesinin Hz. Muhammed’in neslinden gelen Ehli Beyti’nden olduğunu söyleyen Gökçe," Bu aile hiçbir zaman kendini hak yolundan geri çekmemiştir. Şeyh Said`in torunu Şeyh Muhammed Sıddık Efendi vefat etmeden önce Şeyh Said Palevi`nin mezar yerini bana gösterdi. Yeri Diyarbakır Dağkapı Alman Hastanesinin arka tarafından jeneratörün yanındadır. Diyarbakır belediye başkanının Şeyh Said`in mezar yerini ailesine teslim etmesini istiyoruz."şeklinde konuştu

 Meydanlarda, ‘Şeyh Said önderimiz ve liderimiz’ diyenleri eleştiren Gökçe, " Meydanlarda Şeyh Said önderimiz ve liderimiz diyorlar, diğer taraftan Şeyh Said ve 46 arkadaşının mezarının yanında Ensarioğlu hastane yapıyor. Belediye başkanı ona ruhsat ve yaptırma emri veriyor. Bir millet kendi İslam önderini kendi memleketinde kendi milletinin içinde asıp o millet, ona sahip çıkamadığından dolayı ben o millete ‘yazıklar olsun’ diyorum. Şeyh Said ve 46 arkadaşının mezar yerleri verilmedikçe Türkiye`de yaşayan bütün Müslümanların bu ayıpla yaşayacaktır. Çünkü Şeyh Said Palevi bu ümmet için İslam dininin hakim olması için canını ve malını feda etmiştir.” Dedi. (Yasin Kavaklı/ Ömer Nas -) İLKHA)