Münir Aydın / doğruhaber

İşte Masabaşı Haber!

Haberin masabaşı hazırlandığı içeriğinden net bir şekilde anlaşılmaktadır. Ahmet Yukuş’un imzası ile yayına sürülen haberde birçok şey ya eksik yazılmış ya da yanlış yazılmış. Ahmet Yukuş’un masabaşı hazırladığı her halinden belli olan haberin işte skandal ayrıntıları;

Haberde "Hüda-Par`a yakınlığıyla bilinen Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrencilerinin, Peygamberler Sevdalıları Platformu tarafından cumartesi günü yapılacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinliği için afiş dağıtması nedeniyle BDP`ye yakınlığıyla bilinen Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği (DÜO-DER) üyeleri ile aralarında tartışma çıktı."

Yukarıda altı çizili olan ibare tamamen yanlış bir ibaredir. Bilge gençlik kulübü dün ve bugün Peygamber Sevdalılarının düzenleyeceği kutlu doğum etkinliği afişlerini değil Çarşamba (Yarın) kulübün üniversite kongre merkezinde saat 13.00’te düzenleyeceği etkinliğin el ilanlarını dağıtıyordu.

Ayrıca Peygamber Sevdalılarının Nevroz miting alanında düzenleyeceği etkinliğin bilgisi de ya sehven yanlış verilmiş ya da kasıtlı olarak yanlış verilmiştir. Peygamber Sevdalıları Platformunun yapacağı etkinlik Cumartesi değil Pazar günü Nevroz alanında yapılacaktır.

Haberin masabaşı olduğu her halinden bellidir. Her yıl kitlesel kutlu doğum etkinlikleri yapan Peygamber Sevdalıları Platformu’nun ismini "Peygamberler Sevdalıları" olarak yazan site bu haberi ile neyi amaçlamaktadır?

Dicle Üniversitesinde Düo- Der diye Bir Dernek Yoktur!

Haberin devamında Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği (Düo-Der) üyeleri ile Bilge Gençlik Kulübü üyeleri arasında tartışma çıktığına değinilmiştir. Lakin Dicle Üniversitesinde öğrenci dernekleri diye bir şey yoktur, kulüpler vardır. Düo-Der Dicle Üniversitesinin resmi bir derneği değildir. BDP/PKK’ya yakınlığı ile bilinen öğrencilerin gayri resmi bir şekilde kullandıkları isimdir.

Dernek Değil Kulüptür!

Ahmet Yukuş’un masabaşı haberi kendisi ile çelişmektedir. Haberin üst kısımlarında “Bilge Gençlik Kulübü” ibaresi kullanılırken alt kısımlarda "Bilge Gençlik Derneği" ibaresi kullanılmaktadır.

Haberlerin Amacı Ne?

Dün Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenleyeceği etkinliğin tarihini televizyondan yanlış duyuran kanal, bugün Dicle Üniversitesinde yaşanan hadiseleri skandal bir şekilde duyurdu. Habertürk kanalı bu haberlerle neyi amaçlamaktadır?