ADIYAMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Adıyaman’da bu yıl beşincisi düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine kadın-erkek, genç-yaşlı binlerde Adıyamanlı katıldı. Coşkulu anların yaşandığı etkinlikte katılımcılar sık sık tekbir ve salâvatlar getirdi.

 Sakarya Caddesi, Emniyet Müdürlüğü arkasındaki miting alanında Saat 13.00’da  program Ahmet Eroğlu’nun  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından seslendirilen Kürtçe Mevlid-i Şerif katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

 Programda konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Adıyaman İl Koordinatörü Bilal Demir; “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak üç yüzün üzerinde şehir ve köylerde kutlu doğum etkinlikleri düzenliyoruz. Amacımız peygamberi anlamak, tanımak ve tanıtmak. Hatırlanacağı üzere eskiden yılda sadece bir kere yarım saat mevlid okuyarak bize peygamberi anlatmaya çalışıyorlardı. Ama yarım saatte peygamber anlatılamaz, bir günde peygamber anlatılamaz, O’nu yıllarca anlatmak lazım.” dedi.

 Konuşmasının devamında Demir; “Peygamberi tanımak için ashabını da iyi anlamak lazım. Sahabelerden Hz. Muaz ve Hz. Muaviz’in peygambere olan sevgisini anlamadan peygamberi anlayamayız. Savaşta çocuklarını ve eşini kaybeden Sümeyye annemizin yakınlarını değil de peygamberin durumunu soracak kadar bağlılığını ve sevgisini anlamadan peygamberi anlayamayız.” dedi.

 Konuşmanın ardından Vuslat İlahi Grubu sanatçılarından Ömer Çelebi’nin seslendirdiği  ilahiler katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

 İlahilerden sonra araştırmacı yazar İsmail Çevik Hoca ise, Resulullah’ın hayatından kesitler sundu. Allah resulünün  miras olarak bıraktığı iki şeye, Kur’an ve Sünnette sımsıkı sarılmaları gerektiğini ifade etti. Çevik Hoca konuşmasında, “Kur’an-ı Kerim’i okumak sünnet, amel etmek farzdır. Kur’an’ı okumayı bilmiyor olabilirsiniz ama onunla amel etmek zorundasınız. Çocuklarımızın da Kur’anı’ın emrettiği bir hayatı yaşamalarını sağlamalıyız. Tıpkı sahabeler gibi Kur’an’ın emirlerine sımsıkı sarılmamız gerekir. Nasıl ki sahabeler Kur’an’ın emirleri karşısında şeksiz ve şüphesiz itaat ettilerse, bizlerin de aynı teslimiyetle itaat etmemiz gerekir.” dedi.

 Konuşmaların ardından tekrar sahneye çıkan sanatçılar ilahiler okudular.

Program,  Cemil Özdaş Hoca’nın yaptığı duayla sona erdi.

(Cihad Çetinkaya – İLKHA)