BASEL  -  İsviçre’nin Basel şehrinde faaliyet gösteren Said-i Nursi Vakfı’nın da bileşenleri arasında bulunduğu Basel Müslümanlar Komisyonu, Pazar günü Claraplatz’da  Mısır halkına destek amacıyla bir gösteri düzenledi.

 

Basel kentinde faaliyet yürüten islami kurum ve kuruluşları temsil eden Basel Müslüman Komisyonu tarafından organize edilen protesto mitingi, Mısır cuntasını protesto etmek ve 529 Müslüman hakkında verilen idam kararlarının geri alınması için gerçekleşti.

 

Darbe  yargısının, 529 Müslüman hakkında İdam kararına imza atması dünyanın birçok yerinde protesto ediliyor.

 

İsiviçre’nin Basel kentinde yaşayan müslümanlar da darbecilere tepkilerini göstermek amacıyla meydanlara indi.

 

Said-i Nursi Vakfı’nın üye ve gönüllüleriyle katılım gösterdiği eylem saat 15.00’de Bilal Gürboğa’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Serhad Karatekin’in sunuculuğunu yaptığı programda , Basel şehrinde bulunan ve muhtelif müslüman milletlerden Arap, Arnavut, Türkiyelilere ait camii temsilcileri birer konuşma yaptılar.

 

Konuşmacıların verdiği ortak mesajda zalimlerin zulmünün ebedi olmayacağı ve zaferin muhakkak inananların olacağı vurgusu yapıldı.

 

İsviçre’de yaşayan Mısırlıların çatı kuruluşunu temsilen Almanca konuşma yapan Ahmet Afifi ise, zalimlerin zulümdeki cesaretlerinin batılıların onlara vermiş olduğu destekten kaynaklandığını ifade ederek başta İsrail ve ABD olmak üzere batılıların Mısır üzerindeki planlarına değindi.

 

Konuşmasında Afifi, “Ukrayna’da bir kaç kişi öldürüldü diye ayağa kalkan Batı, Mısır’da 10 saat içerisinde 7 bin masum insanın katledilişine neden sessiz kaldı? İlk kez hür iradeleri ile Cumhurbaşkanlarını seçen Mısır halkının iradesine ipotek koyan Cuntaya neden ses çıkarılmadı?” ifadelerini kullandı.

 

Furkan Kültür Derneği yetkililerinden Ahmet Yılmaz ise, protesto alanına Mekke’den telefon ile bağlanarak özelde Mısır, genelde ise bütün müslümanların kurtuluşu için yaptığı kapanış duası ile miting saat 17.00’de son buldu.  (Muhammed Aslan – İLKHA)