BİNGÖL- Karlıova’nın Karabalçık köyünde yaşayan Mehmet Ural(62), mağdur olduğunu ifade ederek hayırseverlerden ve yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.

 

Karabalçık köyünde Ural’a ait ahır sabah saatlerinde çöktü.  Enkazın altında  kalan iki inek yaralandı. Ural’ın haber vermesi ile olay yerine gelen köylüler inekleri enkazdan çıkardı.

 

Ahırın çökmesi sonucu hayvanların ciddi darbeler aldığını belirten Ural, “Ailemin tek gelir kaynağı bu iki hayvandı, bunlarda ahırın çökmesi sonucu darbe aldı ve artık eski haline dönmeleri imkânsız. Ahırım ise sabah geldiğimde çökmüş, ahırı tekrar yapacak gücüm de yok. Zaten kaldığım evinde ahırdan bir farkı yok evim çökme durumuna gelmiş her an yıkılabilir. Maddi durumum iyi olmadığı için bana uzatılacak bir yardım eli bekliyorum. Yaşım ilerlediği için başka bir işte de çalışamıyorum, sadece iki inekle geçimimi yapıyordum onlar da darbe yedi ve barınacak yerleri çöktü” dedi.

 

Mehmet Ural (62) üç çocuğu ve felçli hasta eşi toprak damlı  bir evde yaşadıklarını ifade eden Ural, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

(Bülent Temiz-İLKHA)