AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde geleneksel hale getirdiği Kutlu Doğum Programını bu yıl ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (s.a.v.)’ temasıyla gerçekleştirdi. 

Cihan Karakoç’un sunuculuğunu gerçekleştirdiği program Cafer Güven Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Grup Vahdet sanatçıları Erhan Güler, Mehmet Nogay, Cihad Güler’in seslendirdikleri bir birinden güzel eserle program devam etti. 

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı M. Ali Ortaç Kürtçe bir konuşma yaptı. M. Ali Ortaç, Allah’a hamd ederek başladığı konuşmasında, Doğubayazıt’tan özgürlük önderi Hz. Muhammed’e selam gönderdiklerini ifade etti.

M. Ali Ortaç, "Hz. Resulullah, Nisan ayında dünyaya geldi yalnız manen dünya soğuğu, kara kışı yaşıyordu. Değerli kardeşler İslam`a bu coğrafyalara hakim olmadan önce bu diyarların Kürtleri esaret altında, Bizans ve İran’ın hükümranlıkları altında eziliyorlardı. Hz. Muhammed (sav) tüm insanlığa kurtuluş reçetesi oldu ama en çok bizler rahatlık kardeşler. Hz. Resullah geldiğinde zalimlerin tahtları sarsıldı. Onun (sav) öncesinde Bizans ve İran imparatorlukları arasında çıkan savaşta hangi taraf galip gelirse Kürtler o imparatorluğun askeri olmak zorunda kalıyordular. Mağlup olan devlet ise yenilgilerinin acısını Kürtleri katlederek çıkarıyorlardı. Yani her savaşta en büyük acıyı biz yaşıyorduk." sözleri ile Kürtlerin İslam’dan önce yaşadıkları eziyetlere değindi. 

Grup Vahdet sanatçılarının seslendirdiği eserlerden sonra Mahmut Akgün Türkçe bir konuşma yaparak Hz. Resulullah’ın insanlık için önemine değindi. Mahmut Akgün, Allah Resulü`nün (sav) sevmenin ve bu sevginin gereğini yerine getirmenin ahret kurtuluşu için yeterliği olduğunu kaydetti. 

Mahmut Akgün, Hz. Resulullah’ın davasını üstlenmenin ve onun (sav) sevenler ile beraber olmanın mükafatını Allah tarafından ahret gününde cömertçe verileceğine vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bakın kardeşler hiçbirimiz ve yaptığımız işler bu dünyada kalıcı olmayacak. Hepimiz faniyiz günü gelince ahret yurduna göçeceğiz. Ahret’te ise elimize verilecek defterimizde Allah rızası için yaptığımız gayretler ve Hz. Resulullah’a beslediğimiz sevgi ve bu sevgi için yaptığımız gayretler Allah tarafından bolca mükafatlandırılacaktır. Aksi bir durum ise bizler için bir perişanlıktan başka bir şey değildir. Bakın bunun örneğini perişan hale gelen Mısır’da, Suriye’de, Arakan ve daha sayamayacağımız İslam Coğrafyasında görüyoruz. Bu durumların sebebi onun (sav) bize sunduğu ahlak ile ahlaklanmamamız, onun (sav) sunduğu güvenin peşini bırakmamız ve İslam’i modelin dışına çıkmamızdır."

Program Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi Tiyatro Grubu’nun sergilediği oyun ile sonlandı.  (Hasan Özbay - İLKHA)

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>

 

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>