KONYA- Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Tutal, mesajında, "Yüce Allah`ın bütün âlemlere rahmet elçisi olarak gönderdiği, İnsanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v) dünyamızı şereflendirdiği doğumunun sene-i devriyesinde insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıl dönümünü kutluyoruz”  dedi.
Peygamber Efendimizin  (s.a.v)  eşsiz kişiliğinin insanlığa örnek olduğunu belirten Tutal, mesajının devamında şu görüşlere yer verdi: "İslam dini yüzyıllar boyunca insanlığa kurtuluşun, selametin ve huzurun kapılarını açmıştır. Yüce dinimiz ve Sevgili Peygamberimizin (s.a.v)  yol göstericiliği Allah yolunda yürümek isteyenlere gerçek anlamda rehber olacaktır. İki cihan güneşi Peygamberimizin (s.a.v) dünyaya gelişi, çorak vadilere inen yağmur misalidir. 1400 yıldır bu rahmet sonsuz bir şekilde insanlığın yolunu aydınlatmaktadır.

Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemleri değerli kişiliğinde toplamış olan Peygamber Efendimiz (s.a.v), hayatı boyunca insanlığı  doğruluğa, iyiliğe ve yardımlaşmaya teşvik etmişti. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in (s.a.v)  günümüzde daha iyi anlaşılmasına, örnek hayatının tatbik edilmesine, çok ihtiyaç vardır. Peygamberimizin (s.a.v) doğumunun üzerinden geçen yaklaşık 14 asra rağmen, O`nun (s.a.v)  sözleri, tavsiyeleri, yaşayış tarzı ve hayatı algılayış biçimi, hepimiz için çok önemli öğütler içermektedir.

Sevgi, barış, şefkat, merhamet ve ışık denince tek akla gelen Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v) ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. Asıl o zaman O`nun (s.a.v) sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) kutlu doğumunu tebrik ediyor, bu anlamlı haftanın Peygamberimizi (s.a.v) daha iyi tanımamıza, birlik ve beraberliğimize, şehrimizin, ülkemizin huzur ve barışına vesile olmasını Cenab-ı Allah`tan niyaz ederim" ifadelerine yer verdi. 

(İlyas Yavuz -İLKHA)