MALATYA - Malatya'da bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

 

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum Der) Malatya Şubesi'nin organize ettiği ve birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği Mısır'da 529 kişinin idama mahkûm edilmesi ile ilgili, Soykan Parkı'nda basın açıklaması yapıldı.

 

Temsili darağacı kuran ve kefen giyen gruptakiler, "İhvan'a selam, direnişe devam", "Katil Sisi, Mısır'dan defol" sloganları attı.

 

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Mazlum Der Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, "Mısır'da darbeci Sisi ve yandaşları, bugün hiçbir meşruiyeti olmayan darbenin ardından, darbeci yönetimin kurduğu olağanüstü mahkemeler, şiddete teşvik ve karakollara saldırı suçlamasıyla, darbeye ve darbecilere direnen 529 kişiyi, idama mahkûm etmiştir. Bu durum, zulme direnen Mısır halkını yok etme çabalarının bir sonucudur" dedi.

 

Böyle bir zulme çağdaş dünyanın sessiz kalmasının ayrı bir felaket olduğunu belirten Yılmaz,  "Dünya ülkelerini ve uluslararası organizasyonları, Mısır'da yaşanan darbeye ve katliamlara karşı hukuki ve ahlaki duruş sergilemeye, yaptırım uygulamaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Basın açıklamasının ardından, Suudi Arabistan'da vefat eden, Mısırlı, İslam düşünürü Muhammed Kutub için gıyabi cenaze namazı kılan grup, dua ettikten sonra dağıldı. (Enis Ağırbaş-İLKHA)