MARDİN - Lutfi Ballek Başkanlığında 15 kişiden oluşan Kosova İslam Birliği Üyeleri, Mardin Müftülüğünü ziyaret etti.Ziyaretçileri makamında kabul eden İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kosova İslam Birliği ile Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı arasında bilgi ve tecrübe alış verişinde bulunduklarını söyledi. 

Kosova’dan müftü ve din görevlilerinin ülkemize gelerek hizmet içi eğitim gördüklerini dile getiren Müftü Coşkun, "Üst düzey yetkililerinin de başkanlığımızı ve birimlerimizi inceleyerek bilgi sahibi oldular. Kosovalı kardeşlerimizi aramızda görmek bizleri son derece memnun etmiştir.  Mardin’de sizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız.” diye konuştu. 

Kosova İslam Birliği Başkanı Lutfi Ballek, Mardin’de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’a Kosova halkının dilek ve temennilerini sundu. 

Türkiye’nin Kosova için çok önemli olduğunu ifade eden Ballek, Allah’tan sonra en büyük destekçilerinin Türkiye olduğunu söyledi. 2,5 milyon nüfusa sahip olan Kosova’ya savaşın çok zarar verdiğini dile getiren Ballek, insanlarını kaybettiklerini ancak dinlerini ve kendilerini kaybetmediklerini söyledi. 

Tamamı din görevlilerinde oluşan 15 kişilik Kosova İslam Birliği üyeleri daha sonra Mardin’de iki gün sürecek ziyaretlerine başlamak üzere Müftülükten ayrıldılar. (M. Salih Keskin - İLKHA)