BİNGÖL-Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce kurum bünyesindeki personellere yönelik eğitim seminerleri verildi. 

Bu kapsamda Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Ruh Sağlığı Birimi tarafından MOBBİNG konusunda farkındalık yaratmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla müdürlük personeline konuyla ilgili eğitim verildi. Hizmet içi eğitimlerin devam ettiği ifade edildi. 

Anne sütü eğitimleri

Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak Sağlık Bakanlığı’nca 1991 yılından beri UNİCEF işbirliğinde yürütülen “Anne sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı kapsamında 2006 yılında “Bebek Dostu İl” unvanı ile ödüllendirilen Bingöl’de, bu alandaki eğitim çalışmaları da sürdürülüyor. 

Bu çerçevede Dr. Mehmet GÖKCÜ, Ebe Tuba ELİTAŞ, Ebe Esma KÖKER ve Diyetisyen Zeynep BALUN tarafından 3 grup olmak üzere toplam 55 sağlık çalışanına (Aile Sağlığı Elemanı Ve Sağlık Evi Çalışanları) anne sütü eğitimi verildi. 

Bütün bebekler ve çocukların sağlıklı olmak ve sağlıklarını korumak için yeterince beslenme hakkına sahip olduğu vurgulanırken, anne sütünün ise bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal besin olduğu kaydedildi ve eğitimdeki ana başlıklar şöyle sırlandı:“Türkiye’de Anne ve Çocuk Sağlığı, Anne Sütünün Özellikleri ve Önemi, Başarılı Emzirmede 8 Adım, Emzirmede Anneye Özgüven ve Destek Sağlama, Süt Sağma Teknikleri ve Saklama Koşulları, Emzirme Nasıl Olur, Emzirmenin Değerlendirilmesi, Memeyi Red, Emzirmenin Yeniden Başlatılması, Yetersiz Süt ve Ağlama, Hasta Bebeklerin Anne Sütü İle Beslenmesi, Meme İle İlgili Durumular, Dinleme ve Öğrenme Becerileri, Emzirme Öyküsü Alma” Konularını içeren teorik ve pratik eğitimler verilerek personellerin bilgilerinin güncellendiği ifade edildi. (Nihat Kanat-İLKHA)