BİLECİK - Peygamber Sevdalıları Platformu’nun “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” temasıyla Türkiye genelinde organize ettiği Kutlu doğum Ekinliklerinden  biri de Bilecik’in Bozüyük ilçesinde düzenlendi. Belediye Düğün salonunda düzenlenen programa halk yoğun ilgi gösterdi. 

Sunuculuğunu Ahmet Aytekin’in yaptığı program saat 14.00’da Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda sık sık tekbir ve salavatlar getirilirken Grup İkra sanatçıları tarafından seslendirilen ilahiler de katılımcılara coşkulu anlar  yaşattı.  

Programda konuşan İlahiyatçı Nezir Tunç, Peygamber Efendimiz’in Kuran’ı yaşama hususundaki hassasiyeti ile ilgili nebevi hayatından kesitler sunarak, “Bizler eğer Efendimizin sünnetine sarılırsak, nasıl ki asrı saadet döneminde insanlar mutlu idiyse, bu gün de insanlık mutlu olacaktır.” dedi. 

Müslümanların Kur’anı Kerim’e ve  anlamına yeteri kadar eğilmediklerini belirten Tunç, “Kur’anı okumak gerektiği kadar, anlamak ve yaşamak da gerekir. Bugün dünyada en çok okunan kitap Kur’an’dır. Fakat buna rağmen en az anlaşılan da yine Kur’an’dır. Bu durum Kur’an’dan dolayı  değil, tersine toplumumuzun kendi sorunudur. Bizler Kur’an’ı anlama ve yaşama hususunda daha hassas davranıp, bu konuya eğilmeliyiz” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Eğitimci Mahmut Aytekin de, insanlığın içerisinde bulunduğu toplumsal bunalımlardan, ancak Hz. Muhammed (s.a.v)’i rehber edinerek kurtulabileceğine dikkat çekti.

Aytekin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizleri Allah’a götürmeyen her yol cehennemin uçurumuna çıkar. Allah’a açılmayan her kapı cehennemin azap kapısına açılır. Yine bakıyoruz ki, Allah u Teala insanlara Peygamberler gönderdikçe insanlar Peygamberlerin hep şu tarafına takılı kalmışlardır. Allah’ın yol gösterici olarak bir insanı değil de insanüstü ya da melek gibi birilerini göndermesi gerektiğini zannederler. Fakat bakınız Rabbimiz bu konuda bize neler bildiriyor: ‘Eğer yeryüzünde gezinip dolaşanlar melek olsaydı, biz de onlara elçi olarak melek gönderirdik. Fakat yeryüzünde gezinip dolaşanlar insan olduğuna göre o zaman onlara kendi cinslerinden kendi yoğruldukları hamurdan bir Peygamber göndereceğiz ki Peygamberliğin örnekliği olabilsin.’ O halde bir beşer olan Peygamber, örnek alacağımız en güzel şahsiyettir.”

Program yapılan dua ile sona  erdi. (Veysi Siyah - İLKHA)