MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformu dün akşam yatsı namazından sonra Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Kaynarca(Tolık) köyü camiinde kutlu doğum etkinliği düzenledi.

 Programdan önce Platforma üye derneklerden Köy Der üyeleri evleri tek tek ziyaret ederek her eve bir Kur’anı Kerim hediye etti.

 Yatsı namazından sonra genç, yaşlı, bayan ve çocuklar kutlu doğum etkinliğine katılmak için camiye akın etti.

 Program Rıdvan Erol Hoca’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Program daha sonra sanatçıların okuduğu ilahilerle devam etti.

 Programda bir konuşma yapan molla Abidin Er, “ Peygamberler arasında miraçla şereflenen Hz. Muhammed (s.a.v) dir. Onun ahlakı Kuranı Kerim idi Kuranı Kerim bundan bin 400 yıl önce inmiştir ama, onun hükmü kıyamete dek devam edecektir. Hiç kimse ondan bir harf dahi eksiltemez.   Resulullah (s.a.v ) vefat ettiğinde bizlere Kuran-ı Kerim ve sünneti emanet etmiştir. Biz Müslümanlar olarak sahip çıkmamız lazım okuyup, anlayıp ve hayatımızda tatbik etmemiz lazım. Kuran-ı Kerim okunduğu zaman melekler yeryüzüne iner ve Kuranı Kerim şifadır. Hastalara okunduğu zaman onlara şifa vesilesi olur. Kabirlerde okunduğu zaman ise o anda azap görenlerin azabı durdurulur. Resulullah (s.a.v )her yer ve zamanda Kuran-ı Kerim’i tebliği ediyordu. Bizlerde onun takipçisi olarak nerede olursak olalım Kuranı Kerim’i tebliğ etmeliyiz.”dedi.

 Program daha mevlithan Mehmet Sıddık Aydın’ın okuduğu mevlit ve sanatçıların seslendirdiği ilahilerle devam etti.

 Daha sonra yapılan duayla kutlu doğum etkinliği sona erdi.

 Programın sonunda İLKHA mikrofonuna konuşan kaynarca köyü halkı, böyle bir organizasyona öncülük edenleri tebrik ettiklerini söylediler. Köylüler, “Her sene bunun devamını bekliyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin. Böyle kutlu doğum etkinlikleri bölgemizde çoğalırsa bir çok kötülüklerin önüne geçmiş olur. İslam’dan daha güzel ne var ki? Rabbimiz Kuran-ı Kerim’i hâkim kılsın ve Müslümanları zalimlere karşı muzaffer kılsın!” dediler. (Mehmet Aslan-İLKHA)