BATMAN- Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev), Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Hz. Muhammed (s.a.s)’in Kutlu Doğum mitingi için Batman’ın çeşitli yerlerine asılan afiş ve brandaların Batman Belediyesi tarafından sökülmesine tepki gösterdi.

 

‘Böyle çifte standartlık olmaz’

Sağ-Çev’den konu ile ilgili olarak yapılana açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Peygamber Sevdalıları Platformu her sene düzenlediği gibi bu yıl da düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliği için Batman’ın değişik yerlerine afiş ve brandalar asmıştır. Diyarbakır Caddesi’ne asılan Kutlu Doğum brandaları Batman Belediyesi tarafından protokol caddesidir denilip indirilmiştir. İki hafta önce şehrin her yerine ve özellikle Diyarbakır Caddesi’nin her tarafına Newroz ile ilgili etkinlik brandaları asanların Diyarbakır Caddesinin protkol caddesi olduğu akıllarına gelmiyor da söz konusu Hz.Peygamber(SAV)’in Kutlu Doğum etkinliği olunca mı akıllarına geliyor. Böyle çifte standartlık olmaz.”

 

‘Bu zihniyeti kınıyoruz’

Açıklamada, “Bu zihniyet daha bir hafta önce ‘onların Allah’ı bizimle baş edemedi bunlar mı bizlerle baş edecek’ diyecek kadar alçalan sözüm ona bir sanatçının türküleri eşliğinde lokallerinin önünde eğlenmişlerdi. Her vesile ile dinsizliği yaymaya çalışan bu zihniyetin Kutlu Doğum brandalarını indirmesini kınıyor. Belediyenin bir an önce bu yanlış tutumlarından ve Peygamber aşığı bu halkın inancı ile uğraşmaktan vazgeçmeye davet ediyoruz. Selahaddin’in torunları olan Müslüman Kürdistan halkımızın da bu haçlı zihniyetine en sert tepkiyi göstereceğine inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.(Veysi Rüzgar-İLKHA)