BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (Hira-Der) üye ve gönüllüleriyle biraraya geldi.

Hira-Der’deki buluşma programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, partilerinin girdiği ilk seçimde; onlarca partinin arasından sıyrılarak bölgenin üçüncü partisi olduğunu kaydetti.

HÜDA PAR’ın siyasi güç olarak varlığını ispatladığını ve bunu herkese kabul ettirdiğini ifade eden Yapıcıoğlu, “ Partimizin siyasi güç olduğunu herkese kabul ettirmesi, başlı başına bir başarıdır, bir zaferdir.  Ve bu şüphesiz bizim kendi ellerimizle yaptığımızın karşılığı değildir. Bu bize Allah’ın bir lutfüdur.” dedi.

HÜDA PAR’ın İslamı refarans alan tek parti olduğunu ve Cumhuriyet tarihinde böyle birşeyin görülmediğini belirten Yapıcıoğlu, “İlk defa bir siyasi parti meydanlara çıkıyor, gögsünü gere gere, sesini yükselte yükselte ‘Bizim referansımız İslamdır.’ diyor.” şeklinde konuştu.

“İnsanları doğruluğa çağırdık”

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz insanlarımızı doğruluğa çağırdık. Diğer siyasi partiler kendi propagandalarını yaparken, sahada çalışan siz değerli kardeşlerim; davetçi kimliğinizle siyasi propaganda değil, tebliğ görevinizi yaptınız.” dedi.

Diğer partilerin siyaseti, siyaset yoluyla elde edilebilecek olan makamlara bir merdiven, bir araç olarak gördüklerini söyleyen Yapıcıoğlu; “Diğer partiler, o makamları kendilerine bizat-i gaye haline getirdiler.

Biz ise sürekli; ‘Bizim gayemiz o makamlar değildir. O makamların kendisi bir vasıtadır, bir araçtır. Allah’ın rızasına ulaşmak için, halka hizmet etmek için, Allah’ın dinini tebliğ etmek için bir araçtır.

Bu güne kadar belediyelerin imkanları toplumu ifsad için kullanıldı. Rabbim lutüf ederse o makamları bize verirse, o imkanları toplumun ıslahı için kullanacağız, bunun için biz bunlara talibiz.’ diyerek halkımıza gittik.” ifadelerini kullandı.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)