BİNGÖL- Bingöl Üniversitesinde kurulan ve kısa süre içerisinde yaptığı faaliyetlerle Üniversitede gündem oluşturan Erdemli Gençlik Kulübü, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş’ın katılımıyla ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenledi. 

Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed’ isimli etkinliğe, üniversite öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatı yetkilileri de katıldı. 

Kuran’ı Kerim tilavetinin duygulu anlar yaşattığı programda okunan Mevlid-i Şerif büyük beğeni topladı. 

İslam’ı sadece camilerde yaşamayalım

Etkinlikte bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Peygamber Efendimizin hayatının gündem edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Allah’ın Resulünün hayatı açığa çıkarılmalıdır, camilerden dışarıya çıkarılmalıdır.” diyen Göktaş, “Biz bugün bu etkinlikleri bunun için yapıyoruz. Camilere hapsolan İslam’ı dışarıya çıkarmak için bunu yapıyoruz. Çünkü, Allah-u Teala bu ümmete ‘Ey iman edenler yeryüzünde hakkın şahitleri olun, Allah’ın şahitleri olun’ diye bir görev vermiş.” İfadelerini kullandı. 

“Meydanlar, kampüsler, stadyumlar Hz. Muhammed’i anlatmalıdır”

Müslümanlar üzerinde ağır görevler olduğunu belirten Göktaş, Müslümanların uyarıcı kimliğini üstlenmesini ve hayatını buna göre düzenlemesi gerektiğini söyledi. 

Müslümanların Peygamberimizin sünnetini camilerden dışarıya çıkartmaları gerekliliğine dikkat çeken Göktaş, “İnanınız ki bizler peygambersiz günlerin peygamberiyiz. Ve onun için bizler O’nun şahit ümmeti olarak O’nun sünnetini camilerden dışarıya çıkartmalıyız. Bu nasıl şahitlik? Büyükşehirlere bir bakın. 30 katlı binalar her yeri kaplamış ve arada küçücük mescitler ve içerisinde 5-6 ihtiyar. Böyle şahitlik olur mu? Şahitlik dışarıda olmalıdır. Meydanlar, kampüsler, üniversiteler, stadyumlar Hz Muhammed’i (sav) anlatmalıdır, göstermelidirler.” dedi. 

Küfre ses çıkaramayanlar Kutlu Doğuma saldırıyor

Kutlu Doğum etkinliklerini eleştirenlere de seslenen Göktaş, “Birileri çıkmış ‘İslam’da kutlu doğum var mı?’ diyor. Allah’tan kork sen sadece buna mı itiraz ediyorsun? Dünyanın her yerini küfür kaplamış. Küfür, caddeleri, sokakları, kampusları işgal etmiş buna sesini çıkartmıyorsun. Hz Muhammed’den (sav) bahsedilen bir etkinlik yapılınca ‘İslam’da bu var mı?’ diyorsun.” ifadelerini kulandı. 

Göktaş son olarak, Peygamber Efendimizi gündem etmek, anlatmak için yollarına devam edeceklerini söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Yapılan konuşmanın ardından Özlem Ajans sanatçıları Peygamber Efendimiz üzerine ithaf edilen ilahi ve ezgileri seslendirdiler. 

Sunuculuğunu İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hüseyin Şenlik’in yaptığı program kapanış duası ile sona erdi. 

Program sonrası kurulan kitap standında Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, kitaplarını imzaladı. (Emrullah Araz - İLKHA)

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>

 

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>