BATMAN - 2009 yılında Batman`da kurulan Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi, üye sayısını her geçen gün arttırıyor. 

Emekliler Derneği Batman Şubesi açıklama yaparak, tüm emeklilerin haksızlığa karşı seslerini duyurabilmek için bir çatı altında örgütlenmelerini istedi. 

Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yaptığı açıklamada, 

Göreve başladıkları günden bu yana üye sayılarını artırdıklarını ifade eden Ekmen, bir buçuk yıl içinde yaklaşık 3 bin 572 üye olan sayılarını, 4 bin asil üyeye çıkardıklarının altını çizerek, “Yaklaşık bir buçuk yıldır bu görevdeyim. Geldiğim günden bu yana üye sayımızı artırmaya çalışıyoruz. İlk yönetime geldiğimizde üye sayımız 3 bin 572 idi. Biz geldikten sonra bu sayı yaklaşık asil üye olarak 4 bin oldu. Fahri üye sayısı 572 iken şu anda 837’ye çıktı.” dedi.

“Türkiye’de emeklilere hak verilmiyor”

Batman’da yaklaşık 28 binin üzerinde emekli bulunduğunu vurgulayan Ekmen, “Batman’da en fazla üyeye sahip olan derneğiz. Tüm emekli arkadaşlarımızdan isteğim, derneğe sahip çıkmaları, örgütlenmeleri ve üye olmalarıdır. Örgütlü olmayan toplum hiçbir şey kazanamaz. Türkiye’de maalesef emeklilere hak verilmiyor, hak alınıyor. Örgütlenmemiz lazım, bir araya gelmemiz, üye olmamız lazım. Demokratik bir olgunluk içerisinde  bu mücadeleyi vermemiz gerekiyor, hakkımızı aramak için. Türkiye genelinde tüm emekliler eziliyor. Emekliye verilen zam 3,27’dir. Dolayısıyla derneğimize sahip çıkmalıyız ki hakkımızı arayabilelim.” şeklinde konuştu.   (M.Fatih Akgül-İLKHA)