MARDİN- Mardin ve ilçelerinde Dicle elektrik Dağıtım AŞ'de çalışan taşeron işçiler, iş güvenliklerinin olmadığını ve emeklerinin sömürüldüğünü öne sürerek, 2 gündür sürdürdükleri grevi bugün sonlandırdı.
 

Kızıltepe’de  yapılan  basın  açıklamasından  sonra  Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında taraflar, TES-İŞ  Diyarbakır 1 No.lu Şube Başkanı Ali Öncü, Mardin DEDAŞ İl Müdürü Tekin  Türk ile bir araya gelip anlaştıktan sonra arıza işçileri eylemi sonlandırıp iş başı yapmaya başladılar.


TES-İŞ Diyarbakır 1 No.lu Şube Başkanı Ali Öncü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kızıltepe’deki basın açıklamasında sonra, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında taraflar olarak bir araya geldik. Yaklaşık bir buçuk saat devam eden toplantı neticesinde idare, hukuka aykırı düzenlemeleri değiştirdi. Bunun dışında ise, hizmeti karşılayacak şekilde düzenlemenin yapılması görüşünde mutabakat kıldık. Arkadaşlarımızın hak ve hukuklarıyla ilgili alınan kararların kalıcı devamı niteliğinde, yarın Vali Bey başkanlığında saat 09.00 da tekrar toplanacağız. Sendika olarak bu akşamdan itibaren arkadaşlarımıza arızalara çıkmalarını söyledik.” dedi.    (Mehmet Aslan-İLKHA)