MARDİN-Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) üyesi Kızıltepe’deki taşeron işçiler Kızıltepe DEDAŞ arıza binası önünde toplanarak Saat 14.00`te TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncünün katılımıyla basın açıklaması yaptı.  Basına açıklaması sırasında polisin aldığı  güvenlik önlemleri dikkat çekti.

 

İşçiler adına açıklama yapan TES-İŞ Diyarbakır 1 No.lu Şube Başkanı Ali Öncü, hukuksuzluğu ve köleliği kabul etmeyecek kadar onurlu olduklarını belirtti.

 

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş`nin özelleştirilmesinin ardından yasal ve hukuksal mevzuatın ayaklar altına alındığını ifade  eden Öncü, çağdaş kölelik düzeninin kurulduğunu söyledi.

 

Öncü, "Mardin İl Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinin Elektrik Arıza- Bakım ve Onarım işini olan yükleyici firmaların hak edişleri zamanında ödenirken, yıllardır üyelerimizin aylık ücretleri zamanında ödenmeyerek perişan edilmişlerdir. Örneğin; bugün itibariyle hala Ocak 2014 ayına ait aylık ücretini alamayan ve bu sebeple borçlanan üyelerimiz vardır. Fazla mesai ücretinin istenmesi ise adeta işten atılmanın bir gerekçesini oluşturmaktadır. Diğer önemli ve yaşamsal sorun ise vardiyeli çalışan işçiler 16 saat dinlenmesi gerekirken tekrar vardiyeye girmesi iş cinayetlerine davetiye çıkartmaktır. Üyelerimizin yarısından fazlası kaçak elektrik açma kesme kontrol işleri gönderilerek hem iş kazalarına ve iş cinayetlerine davet çıkarmadır hemde arıza gidermede gecikmeye sebep verdiği halkın hedefine getirmeyi amaçlıyorlar. Güvenlik malzemeleri olmadan üyelerimizin işe çıkarılmaları veya zorlanmaları suçtur. Biz bu suçun işlenmesine asla izin vermeyeceğiz." dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)