HABER MRK - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt ziyaretinde gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçimleri başta olmak üzere gündemle ilgili sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimini konuşmanın zamanın geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Nisan ayı sonu veya Mayıs ayı başlarında bu konunun netleşeceğini belirterek, "Nasıl olur, ne olur, ne olur, bunları cumhurbaşkanlığı seçiminden önce oturur konuşuruz; Başbakan`la da diğer arkadaşlarımla da ona göre karar veririz. Cumhurbaşkanlığı ile her şeyin artık konuşulacağı gün geldi. Herkes bununla uğraşacak. Mayıs ayı içerisinde herhalde bunlar netleşir." dedi.

Manşetlerden öğrenmem
Başbakan`ın kendisine haber vermeden adaylık konusunda bir sürpriz yapıp yapmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, "Açıkçası ben Başbakan`a yapmam, O da bana yapmaz. Bu tip öyle meselelerde oturup konuşuruz. Manşetlerden öğrenmem." dedi. 

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakanlığı düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruya da, "Bir şey söylemem. Oturup bunları konuşalım bakalım. Hele bir seçim neticeleri ortaya çıksın resmiyet kazansın. Ondan sonra muhakkak kendi aramızda bir değerlendirme yaparız. Muhakkak ki benim de düşüncelerim vardır. Hiç kimse duyarsız değil ki bu tip şeylere. Türkiye normal gündemine dönsün derken bir taraftan da böyle bir seçim var, ne olacak dememek lazım. Çok sayıda parti teşkilatının milletvekillerinin, belediye başkanlarının katıldığı bir seçim topyekûn oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin memleketin her tarafını altüst edecek şekilde olmaması gerekir. Önemi ve değeri açısından demiyorum. Geçmişte kavgaların sebebi bu oldu. Onu görmezlikten gelmiyorum. İnsanların meşguliyeti açısından diyorum. Şu kadar belediye başkanı, milletvekili, meclis üyeleri bire bir herkes seçime giriyor. Onu söylemek açısından dedim. Yoksa şüphesiz ki hep tartışmalı oldu." şeklinde yanıt verdi.