MERSİN-  Mersin’in Tarsus İlçesinde yardım faaliyetlerini sürdüren Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, her ay düzenli bir şekilde yapmış olduğu yardımlarına bir yenisini daha ekleyerek, Mart ayında 204 muhtaç aileye umut oldu.

Yardımların ne şekilde ve kimlere dağıtıldığına değinen yardım komisyonu üyesi Ramazan Tekyıldız, şu açıklamalarda bulundu: “ Yardım komisyonu olarak kurulduğumuz günden bu yana fakir ve muhtaç ailelere umut olmaya çalıştık. Komisyon ekibimizle beraber önceden tespit ettiğimiz 1.dereceden muhtaç ailelerden başlayarak yardımlarımızı kapı kapı dolaşarak ulaştırmaya çalışıyoruz. Sonra tespit formumuzda 2.derceden kayıtlı olan muhtaç ailelerimize de aynı şekilde yardım yapmaktayız.”

Yardımların İçeriğine de değinen Tekyıldız, “  Mart ayının ilk gününden başlayarak komisyon ekibimizle hayırseverlerimizden topladığımız yardımları depomuzda stoklayarak tespit formumuza göre dağıtmaya başladık. Her biri 50 TL değerinde olan yardım paketlerimizi 64 aileye ulaştırdık. Ayrıca 10 aileye 400 TL değerinde kırmızı et, 36 aileye 540 tl değerinde beyaz et, 14 aileye 650 TL değerinde giyim, 12 aileye 1.300 tl değerinde ev eşyası,  16 aileye 300 TL değerinde temizlik ürünü, 50 aileye 350 tl değerinde ekmek, 1 aileye 50 TL para yardımı ve son olarak ta 1 aileye ev tadilatı yardımı yapılarak Mart ayı faaliyetlerimiz sonlandırdık. Toplamda ise yapılan yardımlarımızın nakdi değeri ise 6 bin 890 TL” dedi.

Tekyıldız; “ Şimdiye kadar yapmış olduğumuz yardımlarda bizlerden desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize ve komisyon üyelerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

(A. Hakim Kurt-İLKHA)