BERLİN - Avrupa genelinde 1 Mart’ta başlayan ve Mayıs ayı ortalarına kadar devam edecek olan Kutlu Doğum etkinliklerinin hazırlıkları devam  ediyor.

Wiesbaden’de 6 Nisan’da düzenlenecek olan etkinlik için aylar öncesinden başlanılan hazırlıkların sonuna gelindi. Dua Yayıncılıktan çıkan, “En Güzel Örnek Peygamberimiz” isimli kitabın yazarı M. Ali Gönül’ün konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte, Rehber İlahi Grubu’nun Efendimiz (as)’a ithafen hazırladığı ilahi ve ezgileri seslendirilecek. Tiyatro gösteriminin de yapılacağı öğrenilen etkinlikte, Kız ve erkek çocuklardan oluşan ilahi grupları da eserler seslendirecek.

Etkinlikte sergileyecekleri Tiyatro gösterisiyle İLKHA muhabirine bilgi veren Vahdet Gençlik Tiyatro ekibi üyesi Cihan Bilen, 6 Nisan düzenlenecek olan etkinlikte Allah Resulü (as)’ı insanlara daha iyi anlatmak amacıyla hazırlıklar yaptıklarını belirtti.

Bilen, tiyatronun görsel olması hasebiyle insanlara mesaj vermek için iyi bir araç olduğunu ifade ederek, İslam tarihinde yaşanmış bir olaydan yola çıkarak bir oyun hazırladıklarını bilgisini verdi.

Bilen, son olarak Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifi’nin daha önce bir yerde etkinlik düzenlediğini, ancak son yıllarda onlarca yerde etkinlik organize ettiğini, dolayısıyla bir tiyatro ekibinin her etkinliğe katılamadığı için Wiesbaden Vahdet Cami olarak kendi ekiplerini kurduklarını sözlerine ekledi.

Çocuk ilahi gurubunu etkinliğe hazırlayan Rehber İlahi Grubu üyesi Çetin Akdoğan ise, Elegant Düğün salonunda düzenlenecek olan etkinliğe herkesi davet etti.

(Enes Oral-İLKHA)