ANKARA - Seçim sonuçlarına tepki gösteren bir grup CHP`li, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde öğle saatlerinden itibaren protesto gösterilerinde bulundu. 

Protestoların devam etmesi üzerine bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri, tazyikli suyla göstericilere müdahale etti. Müdahale üzerine göstericiler ara sokaklara dağılırken, polis YSK binası önünde güvenlik çemberi oluşturdu. 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, kendisinin bizzat YSK`ya giderek itirazda bulunacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirterek, "Biz ilçe ve il seçim kuruluna gün içinde başvuru yaptık. YSK çok sonraki bir aşamadır." Dedi. 

Ankaralıların YSK önünde beklemesine gerek olmadığını ifade eden Yavaş, "Şu an gerginliklere değil sükunete ihtiyacımız var. Ankaralı müsterih olsun. Mansur Yavaş olarak ben ve tüm partililerin süreci yakından takip edip her oyun takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi. 

Gökçek suç duyurusunda bulundu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek ise düzenlediği basın toplantısıyla CHP`li yetkilileri suçlayarak suç duyurusunda bulundu. 

CHP milletvekilleri, Mansur Yavaş ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`nun insanları tahrik ederek sokaklara dökmeye çalıştığını ileri süren Gökçek, "Daha önce hadise çıkaracaklarını söylemiştim. Sarıgül`ün tahrikleri de aynı iddiamızı doğruluyor. Ankara`da seçim kurullarında baskı oluşturulmaya çalışılıyor. 

Mansur Yavaş`ın tweetlerine bakın nasıl tahrik ettiğini göreceksiniz. Bu olayların iki sorumlusu var; birincisi Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, ikincisi Mansur Yavaş`ın kendisi. Ankara`da çıkacak olaylardan CHP sorumludur. Cemaat mensupları da yurtlara talimat verdi, yurtlardaki öğrenciler "bize baskı yapılıyor, sakağa çıkmamız isteniyor" dediler bizzat bana ulaşarak." diye konuştu.