BİNGÖL - Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, bakım ve onarım yapılması planlanan köy İlkokullarında incelemelerde bulundu. 

Solhan ilçesine bağlı Paşmadak, Gelintepe, Gökçeli, Murat, Gökçeli Şenlik, Sükyan, Yenidal ve Yenibaşak köylerini ziyaret eden Sarı, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. 

Ziyarette konuşan Sarı, `gidemediğin yer senin değildir’ düşüncesiyle hareket ettiklerini ifade ederek, bu kentin en ücra köşesinde bulunan okulları dahi ziyaret ettiklerini söyledi. 

Okulların fiziki şartları, öğretmenlerin ve öğrencilerin durumları hakkında bilgi edinmeye çalıştıklarını belirten Sarı, “Köy okullarında yaptığımız bir dizi çalışma sonucu bakım ve onarımlarını yaparak en kısa sürede eğitime kazandırmak istiyoruz.” dedi. 

Öğrencilerin en güzel şartlarda eğitimlerini devam ettirmeleri için çaba sarf edeceklerini, bu nedenle okulları dolaşarak eksiklikleri yerinde görüp, gerekli çalışmaları yapmak istediklerini ifade eden Sarı, “İşin bundan sonraki kısmı öğretmenlerimize kalıyor. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizde performanslarını ortaya koyarak Bingöl ilimizin eğitim seviyesini yükseltmek ve mevcut durumdan daha ileriye götürmek için daha fazla emek ve çaba sarf ederek başarı oranının artacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 

Başarıda inanmanın önemine vurgu yapan Sarı şunları söyledi: "Çocuklarımızı geleceğe iyi bir şekilde hazırlayabilmek ve nitelikli yetiştirebilmek en önemli hedeflerimizden biri. Başarıda kesinlikle inanmak ve kararlı olmak önemlidir. Eğer böyle olursa kesinlikle başarıyoruz.”   (Nihat Kanat - İLKHA)