İsrail işgal güçlerinin Kudüs`te Filistinli göstericilere müdahalesinde 2 kişi yaralandı, 6 Filistinli de İsrail işgal güçleri tarafından alınkonuldu.

İsrail`in Filistin topraklarını işgalini protesto amacıyla yarın düzenlenecek "Toprak Günü" etkinlikleri öncesinde Kudüs`te düzenlenen gösteriye polis müdahale etti. İsrail işgal güçlerinin Selahaddin Caddesi`ni trafiğe kapatan Filistinli gruba müdahalesinde 5 kişi de alıkonuldu.

Bu gösteriden kısa süre sonra Kudüs`ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı girişinde aynı amaçla toplanan Filistinlilere polisin müdahalesinde ise bir Filistinli gözaltına alındı. İsrail polisi ses bombası ve plastik mermiyle müdahalede bulunduğu grubu dağıttı.

Çıkan olaylarda biri gazeteci 2 kişi plastik mermiyle yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye nakledildi.


FİLİSTİN`DE TOPRAK GÜNÜ

İsrail, 30 Mart 1976`da Filistinlilere ait yüzlerce dönüm araziyi işgal etmişti. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, protesto gösterilerine katılan Filistinlilere İsrail askerleri tarafından ateş açılması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Bu nedenle her yıl 30 Mart`ta ``Toprak Günü`` etkinlikleri düzenleyen Filistin halkının bu davranışı, İsrail işgaline karşı direnişin göstergesi olarak nitelendiriliyor.