Suriye Kürdistan Ulusal Kongresi Başkanı Sherkoh Abbas Jerusalem Post’a yaptığı açıklamada, “Suriye Demokrasi Konseyi’nin israil’in tanınması ve barış anlaşması imzalanması noktasında bir sorunu olmadığını” söyledi.

“Şu anda Suriye Demokrasi Konseyi üyesi olan birçok dini ve aşiret lideri israil’i tanımada bir sorun görmemektedir. Onlar Suriye’ye odaklanmak istiyorlar. Onların problemi bir diktatörün gidip yerine İslamcı veya bir başka gruptan olsun başka bir diktatörün gelmesidir” diyen Sherkoh Abbas Suriye’nin radikal grupların en büyük destekçisi ve İran`ın yakın müttefiki olduğunu belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu rejimden tek yararlanan İran, Hamas, Hizbullah ve terörü yükselten diğer örgütlerdir. Bu rejimin kalkmasından ise herkes kazanacaktır.”

“Suriyelilerin içinde israil’e en fazla eğilimli olanlar Kürtlerdir. Kürtlerin genelde israil ile bir sorunları yoktur. israilliler bizi öldürmüyor, topraklarımızı alıp bize zulmetmiyor. Bizim israil ile niçin problemimiz olsun ki?” diyen Sherkoh Abbas Yahudilerle ilgili olarak şu görüşleri ileri sürdü:

“Kürt din adamları dediği gibi, Kur’an israil’in Yahudilere ait olduğunu söylüyor. Onlar Allah’ın seçilmiş kulları. Biz onlarla niçin savaşalım ki? Hatta ateistler bile kendi ihtiyaçları için dini kullanan Arap nasyonalistleri için niçin savaşalım diyor? Biz Yahudilerle savaşmak istemiyoruz, onlar da Allah’ın kulları.”

velfecr