DİYARBAKIR-Irak Kürdistan İslami Hareket Partisi (Bizotnawa Îslami)Dış İlişkiler Sorumlusu ve Türkiye Temsilcisi Aso Kanadi ve Rabûn TV Genel Müdürü Ehsen Hasen’inde aralarında bulunduğu,  Güney Kürdistan heyeti, İlke Haber Ajansı merkezine ziyarette bulundu. Ziyarette HÜDA PAR Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel’de hazır bulundu. Yaklaşık 1 saat süren ziyaret oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti.

İlke Haber Ajansı Genel Müdürü Mahmut İrtem,  gelen Irak Kürdistan heyetine İLKHA hakkında bilgiler verdi. Türkiye genelinde 100’ün üzerinde muhabirlerinin olduğunu belirten İLKHA Genel Müdürü İrtem, “Muhabirlerimizin yoğunluğu Diyarbakır, Van, Batman, Bingöl, Mardin gibi doğu illeri olmasına karşın, Akdeniz, Ege ve Marmara gibi batı bölgelerinde de faaliyet gösteriyoruz.” dedi.İrtem, Türkiye’deki ajansların ve yazılı ve görsel basının yayın politikaları hakkında bilgiler verdikten sonra, sesini duyurabilecek yayın kuruluşları olmadığı için Müslümanların seslerinin kısık çıktığını, bundan dolayı kendilerinin İslami çizgide bu alanda Müslümanların sesi olmaya çalıştığını ifade etti.

Müslüman olan her grubun ve partinin tarafında olduklarını kaydeden İrtem,”Birçok yayın kuruluşunun görmediği, gördüğü zamanda çarpıtarak yayınladığı haberleri biz gerektiği şekilde haberleştirip, kamuoyuna servis ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kürtçe ve Arapça müjdesi”
İnternet üzerinden yayın yaptıklarını dile getiren İrtem, şuan için sadece Türkçe yayın yaptıklarını, ama altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ve kısa bir süre içerisinde Kürtçe ve Arapça yayınlara başlayacaklarının müjdesini verdi.

“İnşallah hak ettiğiniz noktaya ulaşacaksınız”
Rabûn TV Genel Müdürü Ehsen Hasen’de gösterdikleri misafirperverlikten ötürü İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem’e teşekkür ettikten sonra, “İnanıyoruz ki siz bu yayın politikası ile inşallah çok yakında hak ettiğiniz noktaya ulaşacaksınız.” dedi.
Bu tür İslami kuruluşların olmasının sevindirici olduğuna değinen Hasan, “Sizin gibi İslami çizgide yayın yapan kuruluşların bulunması bizleri son derece mutlu etti, bu kardeşliği işbirliği ile taçlandırmalıyız.”şeklinde konuştu.

Dünya genelinde ajansların, haber sağlayıcılarının İslam düşmanlarına hizmet ettiğine dikkat çeken Hasan,  durumun Müslümanlar açısından ciddi sıkıntılara sebep olduğunu ifade etti.

Hasan son olarak, “Bizim hedefimiz İslam ümmetini diriltmektir. Belki şuan küçük adımlar atıyor olabiliriz ama, inşallah  hedefimize ulaşacağız. “ifadelerini kaydetti. 

(Yunus Emre/Ali Gültekin-İLKHA)