MARDİN - Dün internete düşen ve 4 önemli ismin Türkiye`nin Suriye planını masaya yatırdığı iddia edilen görüşmenin ses kayıtlarına ilişkin Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu basın açıklaması yaptı. 

Memur Sen Mardin İl Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasını Memur Sen İl Başkanı Mustafa Aydın okudu. Açıklamada Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri de hazır bulundu.

Siyaset biliminin ABC’sini okuyan herkesin özgür seçimlerin demokrasilerin namusu olduğunu bildiğini, hükümetlerin de seçimlerde sandıktan çıkan oylarla şekillendiğini kabul ettiğini ifade eden Aydın, "Seçime iki gün kala bazı odakların önce seçmen iradesini, şimdi de sandık tercihini önemsizleştirme ve itibarsızlaştırma çabası içinde olduklarını millet olarak görmekteyiz." dedi.  

"Bunların hiçbir ahlaki yanları kalmamıştır"

Seçmeni ikna edemedikler için sandıktan ümidini kesen ve hür seçimle hükümet olamayacaklarını gören karanlık odakların sokak eylemleriyle oluşturacakları kaosa bel bağladıklarını söyleyen Aydın, "Bunu sağlamak için de mühimmat olarak gizli ve kanun dışı dinlemelerle uyduruk  görüntü, kaset , montaj, dublaj ve internet kullanılmaktadır. Tecessüs ve teşhirciliği meslek edinmiş bu cerahat odakları, hedef seçtikleri kişilerin mahremine tecavüz etmekte, birçok aile faciasına sebep olmaktan çekinmemektedirler. Bunların hiçbir kutsalı, hiçbir değeri ve hiçbir ahlaki yanları kalmamıştır. Bunlar karakter cellâtları ve kişilik avcılarıdır. Düşman ya da rakip olarak gördükleri kişileri itibarsızlaştırmak için her yolu mubah görürler. Makyavel yaşasaydı bunların önünde diz çökerdi. Ancak bu küstah ve ahlaksız şer odakları Milli Güvenliğimizi pazarlayacak kadar cüretkâr olmaya başlamıştır." ifadeleri kullandı.

"Bu çete, hepimiz için açık bir tehdit oluşturmaktadır"

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü; "Dün –yani 27 Mart  2014 günü- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler`in, Suriye sınırları içindeki Türkiye  toprağı Süleyman Şah Türbesi`ne yönelik saldırıyı değerlendirmek üzere yaptıkları görüşmeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtlarının internette servis edilmesi hepimizde derin bir endişe oluşturmuştur. Kişilerin mahremini ve devletin en gizli görüşmelerini, sinsice ve haince kaydedip sosyal medya aracılığıyla yayan bu çete, hepimiz için açık bir tehdit oluşturmaktadır. Bunlar Hükümeti yıpratmaktan öte, Türkiye Cumhuriyeti Devletini dünyada zor duruma düşürmektedir. Son yüzyılın en hayırlı gelişmesi olarak gördüğümüz Barış ve kardeşlik sürecini sabote etmek için daha önce de Oslo görüşmelerini sızdıranlar, seçilmiş kişilerin ellerindeki plastik kelepçeli fotoğrafları medyaya servis edenler ve Öcalan`ın eski-yeni sözlerini montajlayarak sanal âleminden medet umanlara dün toplum itibar etmediği gibi bu gün de itibar etmeyecektir." 

"Bu suç vatana ihanet suçudur"

Ülke adına endişelendikleri için bu açıklamayı yapmaya kendilerini mecbur ve mesul gördüklerini açıklayan Aydın, "Hangi parti, dernek veya sınıfa mensup olursa olsun herkesi bu ihanete, bu ahlaksızlığa ve bu siber saldırıya karşı tepki vermeye; Hükümeti, savcıları ve ilgili mercileri bu ultra-çeteye karşı gerekli tedbirleri almaya; failleri derhal yakalayıp adalete teslim etmeye ve en ağır cezaya çarptırılması için hareket etmeye çağırıyoruz. Bu suç hepimize, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı yapılmıştır. Bu suç vatana ihanet suçudur. Bu suç dış güçlerle işbirliği ve casusluk suçudur. Bu suç düşmanla işbirliği suçudur. Bunları planlayanlar, alet olanlar, çanak tutanlar ve görmezlikten gelenler de işbirlikçi ve suç ortaklarıdır." dedi.

(M. Salih Keskin - İLKHA)