AĞRI - Ağrı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (AĞ-SİP ) başlattığı kampanyaya Ağrı halkı yoğun ilgi gösterdi. Kısa sürede toplanan yardımlarla bir Tır malzeme bu gün yola çıkarıldı.

 Yardımların yüklendiği Tır`ın önünde Ağrı Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun (AĞ-SİP ) yaptığı basın açıklaması Kerem Anığı okudu.

 Anığı yaptığı basın açıklamasında, Suriye’de bir kaç yıldır devam eden savaşın bedelini her zaman olduğu gibi yine kadın, yaşlı ve çocukların ödediğine dikkat çekti.

 Anığı,“ Yaşanan açlık ve yoksulluğun hat safhaya ulaştığı şu günlerde sıkıntılara bir nebzede olsa destek olmak istedik. Bizlerde Ağrı halkının Suriyeli kardeşlerinin yanında olduklarını göstermeye çalıştık. Allah’a hamd olsun çok kısa sürede 100 bin lira değerinde 14 tondan oluşan İnsani yardım malzemesini kardeşlerimize ulaştırmak için bu gün yola çıkarıyoruz. “ dedi.

 Anığı daha sonra,” Ağrı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (AĞ-SİP ) ve İHH olarak Başlatmış olduğumuz kampanyanın çok kısa sürede ilk meyvesini verdiğine şahit olduk. inşallah seçimden hemen sonra bu kampanyamızı tekrar sürdüreceğiz.” sözleri ile açıklamasını sonlandırdı.

 Yardım Tır`ı Ağrı İl Vaizlerinden Nuri Arslan yaptığı dua ile yola çıktı.

 Kampanyayı destekleyen Ağrı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri :

Ağrı İHH Temsilciliği  - İnsani Hareket Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( İHYAD )   -  Ağrı İnsani Yardım Derneği ( İYDER )   - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder )  - İlim Yayma Cemiyeti Ağrı Şubesi  - Ağrı İmam Hatip Mezunları Derneği (AGİMDER )  -  Ağrı Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD ) - Ağrı DİVASEN - Ağrı Çözüm Platformu Derneği  - Ağrı Hasta Hakları ve Yakınları Derneği (AĞRI HAYAD )  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)