BATMAN - Özgür Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer, yazılı bir basın açıklaması yaparak, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sınav puanına dayalı eğitim kurumu yönetici atamalarını derhal sonuçlandırmasını istedi. 

Sevinçer yaptığı açıklamada, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi olarak hâlen yürürlükte olduğu kesin olan 04/08/2013 Tarih ve 28758 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ve Mahkeme Kararları kapsamında sonuçlandırması gerektiği Sınav Puanına Dayalı Eğitim Kurumu Yönetici Atamalarını hâlen sonuçlandırmadığını kaydetti. 

Sevinçer devamla, “Çıkan yeni kanunun (Kanun No:6528) resmi olarak yürürlükte olduğu aşikâr olan Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin (RG:28758) hepsini veya bir kısmını iptal ettiriyormuş gibi Batman Milli Eğitim Müdürlüğünün yanlış yorumda bulunması Sınav Puanına Dayalı başvuru yapanlara karşı büyük haksızlık sonucunu oluşturmaktadır.” ifadelerini kullandı.   

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Mahkeme Kararları ve Yürürlükte olan MEB Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği (RG:28758) çerçevesinde Sınav Puanına Dayalı Eğitim Kurumu Yönetici Atamalarını derhal gerçekleştirmesini talep ettiklerini dile getiren Sevinçer, “Aksi halde Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hukuksal davalar ile karşı karşıya kalacağı aşikardır. Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz sınav puanına dayalı eğitim kurumu yönetici atamalarını derhal sonuçlandırmalıdır.” şeklinde uyarıda bulundu. (İLKHA)