BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) seçim çalışmaları kapsamında mitinglerine ara vermeden devam ediyor. Batman’ın Sason ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök, siyaset, yönetim ve muhalefetlerinin İslami olacağını belirtti.

Sason ilçesine konvoyla gelen HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök ve heyetini Sason girişinde HÜDA PAR üyeleri ve gönüllüleri karşıladı.  

Seçim mitingi Şenol Aksoy’un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Örnek bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz

Daha sonra kürsüye çıkan Hüda Par Sason İlçe Belediye Başkan Adayı Fikret Avcı bir konuşma gerçekleştirdi. Avcı, “Değerli kardeşlerim. Referansımız İslam’dır diyen ve o yolda bir siyaset izleyen partinin mensubu ve Belediye Başkan adayı olmakla iftihar ediyorum. İslam bir hayat nizamıdır. Hayatımızın her alanında kendini göstermesi lazım. Bu kirlenen siyaseti İslami bir anlayışla düzeltmemiz lazım. Hüda Par belediyeciliğinde yapacağımız belediyecilikle örnek bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz. Bugüne kadar halkımızın ihtiyaçlarına, yetimlerine sahip çıktığımız gibi, yönetimine geldiğimizde de belediyelere sahip çıkacağız ve belediyeleri yetim malı gibi koruyacağız” dedi.

24 saat kesintisiz temiz suyun akmasını sağlayacağız

Konuşmasında birkaç projeyi de anlatan Avcı, “Öncelikle ilçemizin su sorununu kökten çözmeye çalışacağız. Su arıtma sistemini kurarak 24 saat kesintisiz temiz suyun akmasını sağlayacağız İnşallah. Fakir ve muhtaç kardeşlerimizin evlerini tadilat edecek inşaat ekiplerini kuracağız inşallah. Fakir tespit komisyonu kurarak, yetim, öksüz, muhtaç kardeşlerimize düzenli yardımlar yapacağız. Maddi sıkıntılarından dolayı evlenemeyen genç kardeşlerimize her türlü maddi ve manevi destekte bulunacağız inşallah” şeklinde konuştu.

İslam’dan uzaklaşan kavimler zelil oldular

Daha sonra kürsüye çıkan Hüda Par Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök, “Şüphesiz bu kâinatın sahibi sonsuz kudret sahibi olan Allah-u Teala’dır. Dolayısıyla ondan habersiz kesinlikle hiçbir kuş uçmaz, hiçbir yaprak inmez. Her şey onun tasarrufundadır.  Ve biz yıllarca bu zihniyetle bu kültürle, bir İslam kültürüyle, İslam medeniyeti ile yoğrulduk ve elhamdülillah bununla serfıraz olduk, bununla aziz olduk. Ve tarih boyunca biz gördük ki her hangi bir kavim ne olursa olsun, Arap’ıyla, Kürd’üyle, Türk’üyle, Çerkez’iyle İslam’dan uzaklaştıkça izzetlerini şereflerin kaybettiler ve zelil oldular” dedi.

Bizim siyasetimiz İslami olacaktır

Gök, “Dolayısıyla alemlere rahmet olarak gönderilen bu Peygamberin kendi evimizde ailemiz içinde kendi şahsımız için rahmet olduğu gibi, kendi şehrimiz için, kendi yönetimimiz için de bir rahmet vesilesidir. Şayet biz bunu gerçek manada kavrayabilirsek. Bunu demek istiyoruz. Bizim siyasetimiz İslami olacaktır inşallah. Bizim yönetimimiz İslami olacaktır inşallah. Bizim muhalefet anlayışımızda İslami olacak. Yani biz muhalif değilken de dahi kesinlikle ahlaklı, edepli, hayayı elden bırakmayacağız. Biz birilerinin yaptığı muhalefet şekliyle birilerine hakaret ederek, birilerini küçülterek, birilerini alçaltarak muhalefet yapmayacağız inşallah” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR: inançtır, kimliktir, hizmettir

Daha sonra Neden Hüda Par? sorusuyla başlayan Molla Abdülbari Çelik, konuşmasında “Hüda Par inançtır. Hüda Par kimliktir. Hüda Par hizmettir. Bir cesedi göz önüne getirin. İnanç ruhu teşkil ediyor, kimlik bedeni teşkil ediyor, hizmet gıdayı teşkil ediyor. İnanç olmasa o ceset ruhsuz kalıyor. İnanç olursa kimlik olmasa, o beden bedensiz cesetsiz kalıyor. İnanç olmasa, kimlik olmasa, hizmet de bir şeyi teşkil etmiyor. Bundan dolayı biz Hüda Par diyoruz. İnanç diyoruz, kimlik diyoruz ve hizmet diyoruz” şeklinde konuştu. 

Daha sonra miting Molla Abdülbari Çelik hocanın okuduğu dua ile son buldu.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)