Kamil Koç`un Kadıköy Şubesi`nde Terminal Bilet Satış Yetkilisi olarak görev yapan Hale Otçu`nun, iftar vaktinde kendisiyle birlikte görev yapan iki personele yemek için izin verdiği gerekçesiyle ihtar cezası aldığı öğrenildi. Firma; Hale Otçu`nun, kendi kişisel, siyasi ve dini konularını işine yansıttığı gerekçesiyle ihtar cezası aldığını açıkladı.

YOLCU SIRAYA GİRMEK İSTEMEDİ

Bir yolcu, bilet almak için 24 Ağustos 2011 tarihinde Kamil Koç firmasının Kadıköy Şubesi`ne geldi. Saat: 20:00`de akşam ezanının okunması üzerine Bilet Satış Yetkilisi Hale Otçu, kendisiyle birlikte bankoda görev yapan iki görevliye iftarlarını açmaları için izin verdi ve satış işlemlerine nöbetçi olarak kendisi devam etti. Yolcu, söz konusu durumdan rahatsız oldu ve bilet almak için kendisinin sıraya girmeye bırakıldığını iddia etti ve Hale Otçu hakkında şikayetçi oldu.

“BAY PERSONELE İFTAR İÇİN İZİN VERDİ...”

Yolcu, Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.`ye gönderdiği şikayet e-mailinde; “Saat 20:00 sıralarında İstanbul Kadıköy Şubenize bayram için biletlerimi almaya gittim. İki personel vardı. Bir bay, bir bayan. Bay personel benim işlemleri yaparken, bayan personel geldi. Bay personele iftar için izin verdi. Ben bilet alma işlemimi tamamlayamadım. İşlerim yarım kaldı. Bayan beni sıranın en arkasına yolladı. Ben işlemlerimi yapmadan sinirlenip şubenizi terk ettim. Ben bu bayan personelden şikayetçiyim. Kendisinin davranışları hiç hoş değildi. Gerekli uyarıların yapılarak tarafıma dönülmesini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

İHTAR CEZASI

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.; iftar vaktinde iki personele oruç açmaları için izin veren ancak görevine devam eden Hale Otçu`ya ihtar cezası verdi. Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Terminaller Birim Yöneticisi Ersin Bahtiyar ve İnsan Kaynakları Yetkilisi Seda Günal tarafından 25 Ağustos 2011 tarihinde Kadıköy Terminal Satış Yetkilisi Hale Otçu`ya gönderilen yazıda, şöyle deniliyor:

“24 Ağustos 2011 tarihinde saat: 20:00`de görev yeriniz olan Kadıköy Şubesi`ne bilet satın almak için giren müşterimiz yapmış olduğu şikayet sonrasında, bilet satın alma işlemi sırasında iftar saatini bahane ederek müşterinin işlemini yarım bırakarak müşteriyi mağdur etmiş olduğunuz anlaşılmaktadır.
Hizmet sektöründe çalışıyor olmanız sebebiyle müşteri odaklı çalışmanın birinci öncelikli olduğunun bilincinde olarak, kendi kişisel, siyasi, dini, vb. konuları işinize yansıtmadan işinizi ibraz etme zorunluluğunuz bulunmaktadır.

Bu ve benzer konularda şirket yönetimimizin hassasiyeti, mesai saatlerindeki görev ve sorumluluklarınız, periyodik olarak yapılan personel toplantılarımızda sürekli hatırlatıldığı halde, çalışma prensiplerine ve personel görev ve sorumluluklarına uygun hareket etmemiş olmanız kabul edilebilir davranış değildir.

OTÇU: “BU İDEOLOJİK KARAR”
AKİT`e konuşan Hale Otçu, yapmadığı bir işten dolayı verilen ihtar cezasına imza atmadığını belirterek, “Bu ideolojik karar” dedi.

Şikayet üzerine kendisinin yazılı savunma yaptığını hatırlatan Hale Otçu, “Yapmadığım olaydan dolayı suçlandım. Şirkete gittim ve ihtar cezası yazısının olduğunu söylediler.

Terminaller Birim Yöneticisi Ersin Bahtiyar, bana ‘Çok zorlanıyorsanız oruç tutmayın` dedi. Ersin Beye, ‘Bu sizi ilgilendirmez` dedim, işten çıkmamı istedi. Ben de kendisine, ‘Siz çıkartın` dedim. Ersin Bey, ‘Tamam, çıkartırım` dedi. Ben de, ‘Yasal hakkımı saklayarak çıkıyorum` dedim. Rapor aldım. Yapmadığım bir işten dolayı verilen ihtar cezasına imza atmadım” diye konuştu.

ŞİRKETİN AÇIKLAMASI

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. tarafından gazetemize yapılan açıklamada; “Yolcu işlemi yarıda bırakıldığı için yolcu şikayetinde firmamız tarafından haklı görülmüştür. Söz konusu personele de uyarı cezası verilmiştir” denildi.

Yeni Akit