BATMAN - 29 Ağustos Pazartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Doğuş Gazetesi; `SODES Desteğiyle Okuyan Öğrenciler İftarda Buluştu`
Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, SODES Projesi desteği ile yürütülen Umut Işıkları projesi kapsamında dershanelere gidip sınavlarda başarı gösteren 189 öğrenci ve ailelerini iftar yemeğinde buluşturdu.

`Ramazanı Bize Zehir Ettiler`
Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde yatan Mehmet Tahir Ak`ın sevkinin Bayburt`a çıkarılıp götürülmesine tepki gösteren yaşlı ve hasta Annesi Hasine Ak, Ramazanla Bayramın kendilerine zehir edildiğini belirterek yetkililerden bu durumun düzeltilmesini istediler.

Mezopotamya Gazetesi; `Kudüs Ümmetin Davasıdır`
"Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle kitlesel bir basın açıklaması yapan Batman Hak ve Özgürlükler Platformu, Filistin`in Müslümanların sırtında bir kambur değil boynunda bir borç ve Filistin davasının İslam ümmetinin davası olduğunu vurguladı.

 Sason Rahmet Pınarı Derneği Yetimleri`
Yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetlerle adını duyuran Sason Rahmet Pınarı Derneği, Ramazan Bayramı öncesi 20 yetim çocuğu giydirerek sevindirdi.

Yeni Gün Gazetesi; `SODES`li Öğrenciler İftarda Buluştu`
Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, SODES Projesi desteği ile yürütülen Umut Işıkları projesi kapsamında dershanelere gidip sınavlarda başarı gösteren 189 öğrenci ve ailelerini iftar yemeğinde buluşturdu.

Medya Gazetesi; `Yıldız`ın Durumu Değerlendirmede`
BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani yaptığı açıklamada bu görüntüler partimizi derinden yaralamıştır. Partimize yakışmamıştır. Başta İhraç olmak üzere olayı bütün boyutlarıyla değerlendireceğiz.

Batman Postası Gazetesi; `Öğrencilerin hayalleri gerçek oldu`
Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından SODES ve eğitimde ben de varım derneği ile ortak yürütülen çalışma sonucunda Umut Işığı projesi ile Dershanelere giderek Çeşitli liselere yerleşen Öğrenci ve velilerine yönelik bir iftar programı düzenlendi.

`BADER`den 300 Aileye Yardım`
BADER İstanbul da yaşayan Batmanlı muhtaç 300 aileye gıda ve giyecek yardımı yaptı. BADER İstanbul`a göç etmiş zor şartlar altında yaşayan yardıma muhtaç Batmanlı ve diğer doğu illerinden de yaşayan hemşerilerine Değerli Batman ve Mardinli işadamlarımızın desteğiyle bu yardımları gerçekleştirdi.

Batman Gazetesi; `Yıldız "Halkımdan Özür Diliyorum`
BDP Milletvekili Bengi Yıldız, Demokratik Toplu Kongresi`nden (DTK) ihracını gündeme getiren, Bodrum`da bir kadınla tekneye binerken ve içki içerken çekilen fotoğraflarının bir gazetede yayınlanmasıyla ilgili olarak, "Halkımdan ve seçmenlerimden özür diliyorum. Partimin her kararına saygılıyım, istifa derlerse istifa ederim." Dedi.

`SODES Desteğiyle Okuyan Öğrenciler İftarda Buluştu`
Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün SODES projesi kapsamında ortak yürüttüğü "Umut Işıkları" projesi kapsamında dershanelere gönderdiği ve başarı gösteren öğrenci ve ailelerine iftar verdi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Petrol Kentin Tekstil Yüzü`
Önceki yıl Maliye Bakanlığı ile Batman Valiliğinin son anda yarı açık cezaevi olarak düşünülen Tekel`in hangarları bir anda kentin arka yüzündeki bacasız fabrika oldu. Kentte 10, kent merkezinde de 10 olmak üzere toplam 20 tekstil atölyesi bulunuyor. 3 bine yakın çalışan gettolara ekmek götürüyor. İstanbul`dan Batman`a tersine göç tekstille gerçekleşiyor.

Veysi Demir - İLKHA