KONYA - Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Konya Peygamber Sevdalıları Platformu merkez meram ilçesinde bulunan Şerafettin camii önünde bir basın açıklaması yaptı. Halkın katılım gösterdiği basın açıklaması Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Basın açıklamasını platform adına M. Zülfi Tan okudu.

Allah Bu Günümüzü ve Bu Kıyamımızı Mübarek Kılsın
İsrail zulmüne dikkat çeken Tan, "Bizler burada Kudüs için, ilk kıblemiz Mescid-i Aksamız için, Mazlum Filistin halkı için toplanmış bulunuyoruz. Bizler buraya Filistinli kardeşlerimize dostluk ve muhabbetimizi; mel`un Siyonistlere karşı da kin ve nefretimizi tüm dünyaya ilan etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Allah bu günümüzü ve bu kıyamımızı mübarek kılsın.``dedi.

Siyonist İsrail İslam Ümmetinin Bağrında Türeyen Habis Bir Tümördür
Siyonist İsrail ümmet için büyük bir tehlike olduğunu belirten Tan, "Siyonist İsrail İslam ümmetinin bağrında türeyen habis bir tümördür. İsrail bir an önce icabına bakılması gereken korsan ve terörist bir oluşumdur. Bu habis urun içimizden sökülüp atılması her Müslüman`ın imanının ve inancının gereğidir. Her Müslüman`ın bu uğurda çalışması üzerine İslami ve insani bir görevdir. İsrail yok olana ve Kudüs özgür olana kadar bu görev devam etmelidir. Bizler mazlum ve mustaz`aflar olarak and içmişiz ve İbrahim`i balyoz misali zulmün ve küfrün beynine indirmek üzere yumruklarımızı sıkmışız. Bu yumruk hiçbir zaman zalimlerin elini sıkmak için açılmayacaktır. Bu el hiçbir zaman yeryüzünün müstekbirleriyle barışmayacak ve barışık olmayacaktır. Zülüm yok olana kadar… Küfür yeryüzünden kalkıp din bütünüyle Allah`ın oluncaya kadar…

Çağdaş nemrutlar ve firavunlarla mücadele ancak Ümmetin vahdetiyle olur. Bu gün onları en fazla sıkıntıya sokan ve perişan eden şey ümmetin birliği ve uyanışıdır.`` Şeklinde konuştu.

Açıklama Şeyh Ahmed Yasin`in duasının okunmasıyla sona erdi.


M. Sait Adiyaman, İlyas Yavuz - İLKHA