BİNGÖL - Bingöl başta olmak üzere ülkenin bazı illerinde yüksek kesimlerde yetişen çiriş otu; gülbahar, yeling,  ve heluk adlarıyla tanınan doğal ve şifalı bir bitki olarak biliniyor. Baharın gelmesiyle ortaya çıkan çiriş otu, bazı vatandaşlar için de geçim kaynağı oluyor. 

Baharın gelmesiyle yüksek kesimlerde boy göstermeye başlayan çiriş otunu köylülerden satın alanlar; bahar ayının vitamin deposu olan bu bitkileri Türkiye`nin değişik illerine götürüp satıyorlar. 

İlkbahar mevsiminin müjdecisi olan yeling otunun bahar mevsimin yerden çıkan ilk ve en iyi şifalı yiyeceği olduğu ve çok sevildiği belirtilirken bu ottan değişik yemekler de yapılıyor. 

Heluk`un hem şifalı hem de çok lezzetli bir tadının olduğunu dile getiren köylüler, bununla beraber yerden daha değişik bitkilerin çıktığını belirtiler. (Nihat Kanat - İLKHA)