İZMİR - Mustazaflarla Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Konak`ta ``Dünya Kudüs Günü`` dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Halkın ilgi gösterdiği açıklama Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Basın açıklamasını okuyan Muhammed Akgül, Filistinli Müslümanlara, dostluk ve muhabbetlerini; mel`un Siyonistlere karşı da kin ve nefretlerini bildirmek üzere toplandıklarını söyledi.

Siyonist İsrail`in İslam ümmetinin bağrında türeyen habis bir tümör olduğunu söyleyen Akgül; "İsrail bir an önce icabına bakılması gereken korsan ve terörist bir oluşumdur. Bu habis urun içimizden sökülüp atılması her Müslüman`ın imanının ve inancının gereğidir. Her Müslüman`ın bu uğurda çalışması, üzerine İslami ve insani bir görevdir, İsrail yok olana, Kudüs özgür olana kadar.`` şeklinde konuştu.
Bugün tüm İslam coğrafyasının işgal ve zulüm altında olduğunu belirten Akgül; "Yeryüzünde akan kan Müslüman kanıdır. Bizim kanımızdır. Ve bu cinayetin tetikçisi Siyonist İsrail`dir, ABD`dir, İngiltere`dir ve başımıza musallat olan kukla rejimlerdir. Bu müstekbir güçler İslam Âlemini düşman ilan etmişlerdir. Bizler de, mustazaf Müslümanlar olarak bu müstekbirleri, bu canileri buradan, Konak Meydanı`ndan düşman ilan ediyoruz.`` dedi.
Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı basın açıklamasından sonra halk sessizce dağıldı.


İlyas Yıldız, Yunus Şani - İLKHA