BURSA – Bursa’da yapımı uzun zamandır devam eden Kestel’e raylı ulaşım çalışmalarında sona gelindi. Kentin doğusu ile Batısını birleştirmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi yerel seçimlere sayılı günler kala raylı ulaşıma 4 istasyon daha ekledi. 

Geçtiğimiz günlerde test sürüşleri yapılan Metro istasyonları bugün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla faaliyete girdi. Raylı ulaşımda şuana kadar Arabayatağı’na kadar giden vatandaşlar yeni hattın devreye girmesiyle artık Otosansit’e kadar metro ile gidebilecek. Böylelikle kesintisiz ulaşım ağına kentin doğu yakasındaki Mimar Sinan- Orhangazi Üniversitesi, Hacıvat, Şirinevler Ve Otosansit İstasyonları da eklendi. 

“Bursa İstanbul ve Ankara’yı çoktan geçti”
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç eğitimden sağlığa kadar her alanda kamu yatırımlarının Bursa’da da hız kesmeden devam ettiğini ve Bursa’ya yaptıkları yatırımın 12 katrilyona yaklaştığını söyledi. Bursa’nın tüm hizmetlere layık bir kent olduğunu ifade eden Arınç, “Bize düşen hizmet etmektir. Görevdeki hükümet, hizmetkâr bir hükümettir. Bununla halkımızdan destek alıyor, karşılığını da fazlasıyla veriyoruz. Başımız dik alnımız açık. Yüzde 50 oyun hakkını fazlasıyla vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Allah yolumuzu ve bahtımızı açık etsin. 

Arınç daha sonra, “Başkanımız şehir içi ulaşımda cesur ve başarılı. Herkesin dudak büktüğü, ‘Bu da olmaz’ dediği, mazeretler öne sürdüğü her konuda haklı olduğunu ispatlıyor. Bunların her biri 25- 30 milyonluk büyük işler.  Bunun 10’da, 20’de birini yatırım için harcayamayan belediyeler vardı. Her şeyi devletten beklerlerdi. Başkanımız hem kamu kaynağını iyi kullanıyor hem de yatırım üretiyor. İmkanları azami verimlilik içinde kullanıyor. Çalışkan, dürüst insanları taltif etmek gerekir. Siz değer kıymet verirseniz o insanlar daha başarılı çalışmalar yapar. Sizin duyduğunuz güvene layık olmaya devam ederler. Ben böyle bir hizmeti kentin doğusuyla buluşturduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibini kutluyorum” diye konuştu. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da sabah saatlerinde 75 yataklı Orhangazi Devlet Hastanesi’nin temelini attıklarını, bu açılışın ardından da Keles İlçe Devlet Hastanesi ile Nilüfer’deki Bursa’nın en büyük spor salonu 7 bin 500 koltuklu spor salonunu hizmete açacaklarını hatırlatarak, Bursa için çok bereketli bir gün yaşandığını söyledi. Karaloğlu, “Raylı sistemler en modern, çağdaş ve bir seferde en çok yolcuyu taşıyacağımız sistemlerdir. Merkez ile şehrin batısı ve Emek bölgesi raylı sistemle entegre olmuştu. Doğu yakasında sıkıntı vardı. Büyükşehir Belediyemiz bugün bu sorunu da çözüyor ve artık Kestel ve Gürsu’da oturan vatandaşlarımız da kesintisiz bir şekilde Üniversite hastanemize rahatlıkla ulaşma imkanı bulacak. Bu önemli hizmet nedeniyle Başkanımız ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi. 

Bursaray Kestel hattının, bir raylı sistem imalatının ötesinde yeni kavşak ve köprü imalatları, oto korkuluklar ve aydınlatmaları ile Ankara yolunun çehresini tamamen değiştiren özel bir proje olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Bu proje ile kentin doğusuna kalite geldi. Şuan da 4 istasyonumuzu hizmete açıyoruz. Önümüzdeki hafta iki istasyonu daha devreye alıp Kestel Kavşağı’na ulaşmış olacağız. Bu yeni istasyonlarla birlikte günlük yolcu kapasitemiz 350 bine ulaşmış oluyor. Sefer sıklığını önce iki katına sonra da 3 katına çıkardığımızda günlük 1 milyon yolcuya hizmet vermiş olacağız. Çevre imalatlarıyla birlikte 120 milyon TL’ye mal olan bu yatırımla, bizden önce 22 kilometre olan raylı sistem ağına 26 kilometre daha eklemiş oluyoruz. Ne mutlu ki söylediğimizde birilerinin inanmadığı raylı sistemde Kestel’e de ulaştık.” İfadelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından Otosansit İstasyonu girişinde açılış kurdelesini kesen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Başkan Altepe ve protokol üyeleri ile birlikte ilk yolculu seferini yapan vagonun sürüşünü de kendi yaptı. (Veysi Siyah - İLKHA)