GAZİANTEP- Dün gece Narlıtepe Mahallesinde Hz. Ali Caminde mübarek Kadir gecesi münasebeti ile kılınan Tespih Namazı esnasında ve sonrasında Camii cemaati ve camiye yakın evlerde oturanlar tarafından Meleklerin görüldüğü iddia edildi.

 

Camii cemaatinden Adil Göğebakan, "Teravih namazı sonrasında tespih namazı başlamadan hava teneffüsü için yanımdaki küçük oğlumla avluya çıktık. O esnada havada camii üzerinde yoğun ışık kümeleri gördük dikkat edince hızlı şekilde hareket eden kanatlı olduklarını fark ettik."dedi.

 

Babasıyla birlikte camii avlusunda gördüklerinden etkilenen Enes Göğebakan; "Babamla birlikte camide gördüklerimden sonra eve gittim. Evden tekrar camiye doğru bakınca camii kubbesinden yukarı doğru belirgin 8-10 adet kanatlı ışık huzmelerinin yukarı doğru çıktığını gördüm. Evde oturan anne ve halama da haber verdim hep beraber olanları gördük."dedi.

 

Hala Türkan Şahin ise; "Enes heyecanla bağırarak gelince biz de dışarı çıktığımızda Meleklerin Kubbelerden göğe doğru yükseldiğini gördük."ifadelerine yer vererek büyük bir heyecana kapıldıklarını dile getirdi.
Öte yandan bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinde Meleklerin yeryüzüne her iş için indiği Kur`anı kerimi Kadir Süresinin 4.ayetinde şöyle geçmekte; "O gecede, Rabbinin izni ile Melekler ve Ruh (Cebrail)her iş için iner dururlar."

Şefik Mert, Bekir Aslan-İLKHA