VAN- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gürpınar ilçesinde Şubat ayında hastaneye götürülemediği için hayatını kaybeden Muharrem bebeğin ölümünü hatırlattı. Müezzinoğlu, “Bütün başarılara rağmen mahcup olduğumuz, üzüldüğümüz ve ülkemiz adına sıkıntı duyduğumuz Muharrem evladımızı bir mezrada, yalnız bir ailenin yaşadığı, karın ve kışın yaşadığı olumsuz koşullarda yine başarabilmeliydik dediğimiz bir fotoğrafı birileri dünyaya bu ülkenin sağlıktaki başarısızlığı olarak sunmaya çalışıyor ve bu mesleğin onurunu rencide ederek, inciterek bir fotoğrafı defaatle gösteriyorlar ve dünyaya hiç utanmadan, sıkılmadan bu ülkenin başarılarıyla onur duymayıp milyonda bir başarısızlığını afişe etmekten zevk alan, haz duyan bir anlayışa mahkum oluyoruz.” dedi.

 

Dün akşam saatlerinde Van'a gelen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bir otelde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen geceye katıldı.

 

Burada ilk olarak konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan Türkiye'de stratejik bir dönüşüm yaşandığını belirterek, “Ambulansımız varken benzin koyamadığımız için hasta nakli yapamadığımızı hatırlıyorum. Bir ilçede hekim bulunamadığı için çevre ilçelerden günlük olarak hekimlerin geldiğini hatırlıyorum. Elbette daha iyilerini yapmaya gayret edeceğiz, ama bu stratejik dönüşümün de değerini bilmemiz gerekir” dedi.

 

“20 bin uzman hekim en az 10 bin pratisyen hekim açığımız var”

Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Müezzinoğlu, sağlıkta adeta sesiz devrim yaşandığını ifade ederek, “Sessiz devrim bu ülkede sağlıkta başarıldı. 76 milyon insanımızın sağlığa ulaşımının önündeki bütün engelleri aştık. Bunları aşarken birçok yeni yeni sıkıntı ve problemler de önümüze geldi. 20 bin uzman hekim açığımız ve en az 10 bin pratisyen hekim açığımız var" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)