DİYARBAKIR- İstasyon medyanında düzenlenen `Şeyh Said Kıyamından Roboski`ye Mazlum Müslüman Kürtler` mitinginde konuşan Hür Dava Partisi Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, Amed ve Türkiye halkına müjdeler verdi.

 

HÜDA PAR ile ülkeye baha gelmiştir
Diyarbakır fethinin Amed halkı için büyük bir başlangıç olduğunu ifade eden Turgut, “Fetihle beraber Amed halkı nasıl Müslüman olduysa, elhameüdlillah bugün de Diyarbakır’ın tüm ilçeleri, Amed halkı tekbirlerle yollara çıktı ve sahabe hayatlarını yad etti. Mart ayı ve Nisan ayı şehidler ve peygamberin viladetinin ayıdır. Mart ayının sonunda nasıl kış bitiyor ve nasıl bahar başlıyorsa, HÜDA PAR’ın kuruluşu ile de büyük bir bahar mevsimi gelmiştir. Diyarbakır halkı bilsin ki bundan sonra Diyarbakır karpuz şehri değildir. Kadınlar şehri değildir. Diyarbakır sahabeler ve şehidler diyarıdır. Bizler mart ayındayız. Bu ay musatzaflar ayıdır. Bu devir yüzyıldır devam ediyor. Bizler bedenen cismen istasyon meydanındayız ama ruhen bazı memleketlere gideceğiz. Bugün Halepçe katliamının yıldönümüdür. Kürdistan’da 5 bin Müslüman Kürt, isyancılar tarafından katledildi. Bizler Suriye’ye, Hama’ya gidelim. 30 bin Müslüman, zalim esad tarafından top ve tankla şehid edildi. Şimdi Humus’ta Yermük kampında kundaktaki bebek bile yiyecek bulamıyor ve insanlar, kedi köpek eti yiyebilecek durumda düştü” diye konuştu.

 

Müslüman olduğumuz için zulümler gördük
Dünyanın her tarafında zulüm ve zorbalıklar yaşandığını belirten Turgut, “Filistin’e gidelim, bir yandan Yahudi bir yandan Hıristiyan müşrikler Müslümanların başına üşüşmüşler. Afrika’ya gidelim, Afrika’dakiler ten rangi siyahi oldukları için palalarla, satırlarla şehid ediliyor. Arakan’a gidelim, Myanmar’a gidelim oradaki Müslümanlar ashabı Uhdud gibi şehid ediliyor. Türkiye’ye Kürdistan’a gekelim. Zulüm ve zorbalık 90 yıldan bu yana buralarda var. Şeyh Said ve arkadaşları Dağkapı meydanında 46 arkadaşıyla şehid edildi. Yine Erzincan’a gidelim. Orada Seyda Melle İbrahim neden ki müslümandı, idam fermanı çıkarıldı. Erumrumlu İbrahim Hakkı Allah’ın emri ile sabah namazında ruhunu teslim etti. İdam fermanı çıkarıldı ama haber geldi ki vefat etmiş. Vefat edip kefenlenmiş gömülmüş olmasına rağmen, kabristanından bazı askerler tarafından çıkarılarak tekrardan asılıp şehid ediliyor. Bu katliam Mussolini’nin tatihinde görülmemiş. Nemrud’un tairhinde görülmemiş” dedi.

 

Davamız Şeyh Said’in davasıdır
HÜDA PAR’ın kuruluşunun Diyarbakır ve Amed halkı için büyük müjdeler barındırdığını ifade eden Turgut, “Türkiye’de, Amed’te İslami bir hareket çıktı. Şeyh Said’in davası çıktı. İki yönden zulüm gördük. Şehid Abdulselam’ı işkence ile şehid ettiler. Hakkari’de, Yüksekova’da neden ki Müslüman’dı dernek çatısında Ubeydullah Durna şehhid edildi. Neden ki evleri dolaşıyor, camilerde ders veriyorlardı. Yine aynı şekilde onbinlerce kişi camilerde ders verdiği için cezaevlerine konuldu. Hasan El Bennalar gibi yıllarca zindanlarda kaldırlar. Fakat size istasyon meydanından müjde veriyorum.  Kafirler ve zalimler bilsinler ki şimdi Kürdistan’da HÜDA PAR adıyla bir hareket ortya çıkmış, ve esnaf ve köyleri dolaşıyor. Tüm isanları görüyoruz ki Muhammedi İslamın vakti gelmiştir. Hz. Ebubekir’in sadakati HÜDA PAR ile gelmiştir. Müjde ey Kürdistan HÜDA PAR geldi.  Müjhde ey Türkiye HÜDA PAR geldi” diye belirtti. (İLKHA)