VAN - İlke Haber Ajansı’nın ulaştığı saldırı anı görüntülerinde polis ekipleri, olay yerinde olmalarına rağmen saldırganlara müdahale etmek yerine olayı adeta seyrediyor. Ayrıca PKK/BDP’lilerle anlaşarak HÜDA PAR üyelerine tazyikli suyla müdahale etiği görülüyor.

“Cami çıkışında saldırdılar”
Olay bugün öğlen saatlerinde Şabaniye Mahallesi Şabaniye Camii önünde meydana geldi. Şabaniye Mahallesinde parti broşürü dağıtan HÜDA PAR üyeleri, Şabaniye Camii’nde öğle namazı kıldıktan sonra çalışmalarına devam etmek için çıktığı sırada 40-50 kişilik PKK/BDP’li bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda atılan taşlarla 2 HÜDA PAR gönüllüsü çeşitli yerlerinden yarandı.

“PKK/BDP’ler polis eşliğinde saldırdı”
Olaylar yaklaşık bir saat devam etmesine rağmen polis ekipleri, olaya müdahale etmezken kameralara saniye saniye yansıyan görüntülerde adeta polis ekiplerinin PKK/BDP’lilerle anlaştıkları görülüyor.

Saldırı boyunca BDP’lilerle birlikte hareket eden Polis ekiplerinin olaya tepki gösteren HÜDA PAR üyelerini ise gözaltına almakla tehdit ettiği görülüyor.

Olayların devam ettiği sırada PKK/BDP’li grubun arasında duran polis akrebi ise PKK/BDP’li çetelerle anlaşarak HÜDA PAR üyelerine saldırılarını sürdürmelerine göz yumuyor.

Tüm bu yaşananlara rağmen PKK/BDP yandaşlarına müdahale etmeyen Polis ekipleri HÜDA PAR üyelerine ise önce tazyikli su sıkıyor daha sonra ise HÜDA PAR gözaltına almakla tehdit ediyor. (Murat Dalgın - İLKHA)