VAN - Van'a akşam saatlerinde gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Tuşba İlçe Seçim Bürosu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kalkınmasından, kardeşliğinden rahatsız olan CHP, MHP ve BDP'yi anlamakta zorlandığını söyledi. Müezzinoğlu, “Bu milletin iradesini idamlara götürdünüz, iradesinin üzerinden tanklar geçirdiniz, postmodern darbeler yaptınız. Bunlarda hep başarılı oldunuz. Çünkü o zaman Recep Tayyip Erdoğan yoktu. Ayışığı, Balyoz, 367 ucubeleri, kasetler ve fitneler de işe yaramayacak.” dedi.

 

Türkiye’nin eski Türkiye olmayacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Ey güç odakları, ey sermaye, ey kapalı kapılar arkasında millete tuzak kuranlar, Türkiye artık eski Türkiye değil. Hangi tuzağı, tezgahı kurarsanız kurun, o tuzaklara dün nasıl düştüyseniz 30 Mart akşamı da yine siz düşeceksiniz. Siz istiyorsunuz ki, milletin istikrarı bozulsun, milletin istikrarı bozulunca da ekonomik istikrar bozulsun ki milleti istediğiniz gibi hortumlayalım diyorsunuz. Cambaza bak cambaza diyerek bu milletin ensesinde çok boza pişirdiniz. Bu milletin kaderiyle çok oynadınız. Bu milletin iradesini idamlara götürdünüz, iradesinin üzerinden tanklar geçirdiniz, postmodern darbeler yaptınız. Bunlarda hep başarılı oldunuz. Çünkü o zaman Recep Tayyip Erdoğan yoktu. Ayışığı, Balyoz, 367 ucubeleri, kasetler ve fitneler de işe yaramayacak.” şeklinde konuştu.

 

“CHP, MHP ve BDP'yi anlamakta zorlanıyorum”
Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kalkınmasından, kardeşliğinden rahatsız olanlar var. Almanya'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, İsrail'in rahatsız olmasını anlıyorum ama CHP, MHP ve BDP'yi anlamakta zorlanıyorum. Bu milletin yarınlarının daha güçlü ve gelişmiş olmasından neden rahatsız oluyorsunuz? Neden yakıp yıkıyor, ayrıştırıyor, çatıştırıyor ve neden millete zulüm ediyorsunuz? Onların millet diye bir derdi yok. Onların derdi, 'Küçük olsun, benim olsun' ama onlar başarılı olamayacaklar.” ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne giden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, YYÜ'de deprem sonrası onarıma tabi tutulan Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki toplu açılışa katıldı.

 

Fakülte binası, 9 yataklı çocuk yoğum bakım ünitesi, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, UMKE birimi, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile 9 adet ambulansın hizmete alınmasının kurdelesini kesen Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Diş Hekimliği Fakültesini gezdi.

 

“Türkiye'de 20 bin hekim açığı var”
10 yıl önce normal bir çocuk doktorunun bile bulunmadığı yerlerden şimdi çok önemli dal hekim istekleri geldiğini belirten Müezzinoğlu, “Bazen elimizde olmayan imkânlar nedeniyle kendimizi kasıyor, üzülüyor veya nasıl çözeriz diye düşünüyoruz. Ama rahatsız olmuyor, aksine mutlu oluyoruz. Benim vatandaşım evladı için dünya standartlarında bir talebi benden ümit edebiliyor. Bunu başarabileceğime, bunun için benden talep edilebileceğini görebiliyor. Bu talepleri karşılamak, bunları çözmek de bizim boynumuzun borcu. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde çok daha güzel ve dünyaya örnek olabilecek güzellikleri bu ülkeye, bu millete yaşatacağız. Bunları bir takvime bağlayarak çözüyoruz. Ama hekim ve kadro denince bazen diyorum, bizim dükkânda da yok ki. Evet, bu ülkenin şuanda 20 bin hekim açığı var. İnşallah bütün bunları da çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmasının ardından Bakan Müezzinoğlu’na kutu içerisinde verilen kilimi açarak, “Bunu açalım sonra yanlış anlıyorlar.” dedi.

 

Müezzinoğlu daha sonra il sağlık Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen programda sağlıkçılarla bir araya geldi. (Murat Dalgın - İLKHA)