RİZE - Türkiye Gençlik Konseyi Rize İl Başkanı Abdulkerim Bakır bedelli askerlik konusunda bir basın açıklaması yaptı. Bakır, bedelli askerliğin Türkiye'de şart olduğunu ama yaş sınırlamasının 25 olması gerektiğini söyledi.

 

Bakır, “Bu ülke artık bütünüyle zenginin tatil yaptığı, fakirin bedel ödediği bir askerlik sisteminden kurtulmalıdır. Askerlik sorunu, en az anayasa sorunu kadar önemli ve acilen çözüm bekleyen bir sorundur. Ekonomisiyle son yılların en büyük gücü olan Türkiye bu soruna da bir düzenleme getirmelidir. Federasyon olarak bizim bu düzenleme hakkındaki görüşlerimiz nettir. Askerlik sorunu kangrenleşmiş bir sorun olmaktan çıkarılmalı, fakir bedel ödeyerek, zengin tatil yaparak askerlik sorunu çözülmemelidir. Bu düzenlemede esas alınacak yaş 25 olmalıdır.” dedi.

 

Bakır, “Federasyon olarak bedelli askerlik konusunun sonuna kadar takipçisiyiz. Bu konuda Genel Merkezimiz bünyesinde bir komisyon kurduk ve bu komisyon çalışmalarına başladı.” ifadelerini kullandı. (İlyas Tunç - İLKHA)