BATMAN - Eko-Okullar projesi kapsamında bulunan 8 okulun katıldığı sergi Batman Park AVM de açıldı. 2 gün ziyaretçilere açık olacak olan sergide okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin ambalaj atıklarından yaptıkları ürünler sergilenecek.

 

Serginin açılışına Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Eğitim Denetmenler Başkanı Abdulhakim Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, proje koordinatörü, Bazı STK başkanları, okul idarecileri, öğretmenler öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Serginin açılışında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, “Eko-Okullar Projesi, Okul öncesi okullar ve ilkokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol almalarını sağlar. Dolayısıyla Eko-Okullar, sınıfta ders öğretmenin ötesine geçen, toplumun diğer bölümlerinde de çevre duyarlılığının sağlanmasına önemli bir katkı sunar.” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Çelik açılış sonrası sergiyi gezdi sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

 

Proje koordinatörü Yasemin Aksoy proje ile ilgili verdiği bilgide, “Batman’da proje dahilinde 4 özel, 8 devlet okulu olmak üzere 12 okulumuz bulunmakta.  İlimizde projeyi İsmet Ürüt arkadaşımızla birlikte yürütmekteyiz. 2 yılda bir uygulanan Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra, program dahilinde yapılan çalışmalar ve verilen çevre eğitimiyle üstün başarı sağlayan okullara Yeşil Bayrak ödülü verilecek. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko etikettir.” diye konuştu.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)