ŞIRNAK- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir dizi ziyaret ve açılış için Şırnak’a geldi.

 

Bakan Müezzinoğlu, Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, parti yetkililerinden bir heyetle birlikte, Partisinin Kasrik ve Kumçatı Beldelerinin seçim bürolarını ziyaret ettikten sonra,  bir otelde Tıp Bayramı nedeniyle Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlen Tıp Balosuna katıldı.

 

Müezzinoğlu, baloda yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının bayramını kutluyarak, insanlık tarihinin en eski mesleği olan sağlıkçılığın, gelecekte de en saygın meslek olacağını ifade etti.

 

Milletin sağlık alanında emniyetle birlikte güven duydukları adres olduklarını ifade eden Müzezzinoğlu, bunu da özverili ve fedakarlıkla çalışan sağlıkçlarımıza borçlu olduklarını söyledi.

 

Türkiye’nin yeni yapılacak şehir hastaneleriyle 5 yıl sonra toplamda 95 bin yatak kapasiteli modern hastanelere kavuşacağını dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, “Önümüzdeki dönemde çok önemli hedeflerimiz var. Şuan inşası devam eden 31 bin yatak kapasiteli hastanelerimiz var. Bunların bir kısmı bu yıl hizmete girecek, bir kısmı önümüzdeki yıl, ama en geç 3 yıl sonra milletimizin hizmetine girecek. Kamu ve özel sektör işbirliği ile şehir hastaneleri projesini bu ülkeye kazandırıyoruz. 3 yıl içerisinde 24 bin yatak kapasiteli hastaneler hizmete girecek. Bu yılda 24-25 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin projelendirme safhasına giriyoruz. 2018’de sağlık turizminden 10 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz’dedi.

 

Türkiye’deki hekimlik kalitesinin yükseldiğini ifade eden Müezzinoğlu, daha önce vatandaşlarımızın yurtdışına sağlık hizmeti için gittiklerini, fakat son yıllarda yurdışından sağlık hizmeti için Türkiye’de tedavi olduklarını söyledi.

 

Müezzinoğlu, Şırnak’ta yılın doktoru seçilen Dr.Oğuz Küçükyılmaz’a başarı plaketini verdi. Şırnak Vali yardımcısı Mustafa Akgül ise Müezzinoğluna Hz.Nuh’un gemi maketini hediye etti. (Ekrem Payam-LKHA)