MARDİN - Merkeze bağlı Akbağ (Akres) köyünde ikamet eden aynı aşirete mensup Sulo ile Şeyhani aileleri arasında 38 yıl önce başlayan ve her taraftan birer kişinin ölmesine ve iki kişinin yaralanmasıyla süren kan davası, Kızıltepe Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar’ın girişimleri sonucu barış ile sonuçlandı. 

Olayın başlamasının ardından kan davalı ailelerden biri Bismil’e diğeri de Nusaybin’e yerleşti. Barışın tesis edilmesine vesile olan Dündar’ın daveti üzerine Kızıltepe’de düzenlenen barış yemeğinde bir araya gelen iki taraf el sıkışarak barıştı. 

Nusaybin’de ikamet eden aile adına aile reisi Hasan Aslan ile Bismil’de ikamet eden Aksu ailesi adına Şeyhmus Aksu bir sofra etrafında bir araya geldi.

Barışın sağlamasında öncülük eden Kızıltepe Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bundan tam 38 sene önce Sulo ve Şeyhani aşiretleri arasında her iki taraftan birer kişinin ölümü ve iki kişinin yaralanması sonucu kan davası meydana gelmişti. Sağolsun iki taraf da bizleri kırmadılar. Kan davasından sonra biri Bismil’e diğeri ise Nusaybin’e sürgüne gitmişlerdi. Bizler de ortak nokta olarak Kızıltepe’yi seçtik ve iki aileyi barıştırdık. Bu barış girişimine katkı sunan Bismilli değerli iş adamı ve aynı zamanda arkadaşım olan Mehmet Nur Sarı ve tüm girişimlerden Allah razı olsun. Bu yapılan barışın diğer kan davalı ailelerin barışmasına da vesile olur inşallah.” dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)