DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Halepçe katliamının 26. Yıl dönümü nedeniyle bir miting düzenliyor. “Şeyh Sait kıyamından Roboski’ye” Mazlum Kürtler adıyla düzenlenecek olan mitingde, dünyada Müslümanlara karşı işlenen katliamlar dâhil olmak üzere özellikle bölgemizde işlenen toplu kıyımlar gündeme getirilecek. 

Konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, katliamları kınamak, mazlum ve mustazaf insanların sesini duyurmak için yarın Diyarbakır İstasyon Meydanında olacaklarını söyledi. 

Tanrıkulu, “Halepçe katliamı ile beraber tüm mazlum ve Mustazaf halkı bir kez daha hatırlayacak, yapılan katliamları bir kez daha lanetleyeceğiz. Bu mitingimizde Halepçe başta olmak üzere, Susa katliamı, Şeyh Said kıyamı, Roboski katliamı, Karacadağ şehitlerini ve ismi duyulmamış daha nice katliamın kurbanlarını hayırla yad ederken, katilleri halkımızla beraber bir kez daha Rabbimize şikayet edeceğiz.” dedi. 

“Tüm halkımızı İstasyon Meydanına davet ediyoruz” 

Seçim arifesinden dolayı hem seçim mitingini hem de Halepçe katliamının yıl dönümü münasebetiyle anma programını beraber icra edeceklerini söyleyen Tanrıkulu, “Mitingde Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu bir konuşma yapacak. İki konuşmacımız daha var. Bunlar sürpriz konuklarımız, İnşallah yarın göreceğiz.  Bu vesileyle tüm halkımızı hem bu değerlere sahip çıkmak hem de bu katliamları yapanları kınamak için istasyon meydanına davet ediyoruz.   Bu katliamlarda vefat eden, katliamlara uğrayan tüm insanlara Allah’tan rahmet diliyor, bizlere de bu mazlum ve mustazaf insanlara sahip çıkmayı nasip etmesini temenni ediyoruz.” İfadelerini kullandı. ( Davut Ergin / Zeki Aygur – İLKHA)