DİYARBAKIR – Suriye’de 4. yılına giren iç savaş nedeni ile Özgür Der Diyarbakır Şubesi basın açıklaması yaptı. 

Basın açıklamasını okuyan, dernek üyesi Yavuz Karaoğlu, “Tam 3 yıldır yaşanan bunca zulüm karşısında ve Suriye halkının şahsında, insanlık vicdanı ve ümmet duyarlılığımız sınanıyor.” dedi. 

On binlerce masum insanın dünyanın suskunluğu eşliğinde katledildiğini söyleyen Karaoğlu, “ 21. yüzyılın sözde medeni dünyasında, şu küresel köyün sakinlerinin gözü önünde kimyasal silahlar da dâhil en iğrenç ve acımasız ölüm aygıtlarıyla katliama, kıyıma, açlığa, hastalığa, göçe maruz bırakıldılar. On binlerce masum insan dünyanın derin suskunluğu eşliğinde paramparça edilerek katledildi.” şeklinde konuştu. 

Yavuz daha sonra, “dayanışma sorumluluğumuz elbette sadece yardım yollamakla sınırlı olmayıp çok boyutlu bir sahiplenmeyi gerektiriyor. Müslümanlar olarak komşu bir halkın mücadelesi olarak değil, mensubu olduğumuz İslam ümmetinin bir imtihanı, imtihanımız olarak görmemiz lazım. Bu perspektiften bakarak tam 3 yıldır her türlü imkânsızlığı, zorluğu, katliamı göğüsleyen Suriye halkı Müslümanlar için bir onur ve iftihar olarak kavranması gerekir.” İfadelerine yer verdi. 

Karaoğlu son olarak, “Suriyeli mazlumlardan yana safını belirlemeyenlerin, susup görmezden gelmeyi tercih edenlerin, zulme karşı açık tavır almaktan çekinenlerin içine sürüklendikleri ilkesizliği ve ölçüsüzlüğü teşhir etmek herkesin boynunun borcudur!” ifadesini kullandı. (Ali Adiyaman / Ali Gültekin - İLKHA)