BİNGÖL- Mustazaflar İle Dayanışma Derneği(Mustazaf Der) Bingöl Şubesi Dünya Kudüs günü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, "Bütün Müslümanların, "Büyük ümmetin" ortak davasıdır" şiarıyla Kudüs`ü savunmak ve savunucularını her platformda desteklemek ana hedefimiz ve boyun borcumuzdur" denildi.

Mescidi Aksa, Siyonist Yahudilerin İşgali Altında Esir Bulunmakta
Mustazaf Der Bingöl Şubesi adına açıklama yapan Mustazaf Der Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şenlik yayınladığı basın bildirisinde, "Bütün dünya Müslümanlarının Ramazanın son Cuma gününü Kudüs ile dayanışma günü ilan etmesi münasebetiyle bazı hususları halkımızla paylaşmak istiyoruz. Bilindiği gibi 1967 den bu yana mübarek Kudüs şehri ve burada bulunan Mescidi Aksa, Siyonist Yahudilerin işgali altında esir bulunmaktadır dedi.

Kudüs`ü Ümmetin Ortak Davasıdır
Kudüs`ün, çok eskiden beri peygamberler diyarı olduğunu ifade eden Şenlik, Müslümanların ilk kıblesi ve peygamberimiz Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi vesellemin miraca çıktığı mekân olduğunu belirterek, "Mescidi Aksa, Müslümanların Mekke ve Medine haremlerinden sonra üçüncü kutsal haremlerinden birisidir. Dolayısıyla Kudüs`ün bütün Müslümanların gönlünde ayrı bir yeri ve farklı bir değeri vardır. Bu itibarla, İmam Humeyni`nin dediği gibi: "Kudüs davası yalnız Filistinlilerin değil, aynı zamanda bütün Müslümanların, "Büyük ümmetin" ortak davasıdır" şiarıyla Kudüs`ü savunmak ve savunucularını her platformda desteklemek bizim de ana hedefimiz ve boyun borcumuzdur" diye konuştu.

Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak
Yahudilerin Kudüs`ü işgal ettikten sonra Filistin`e Yahudi nüfusu ithal ederek Doğu Kudüs`te yeni yerleşim inşa ettiklerini belirten Şenlik, "Yahudiler, Filistin topraklarını işgal ettiği günden beri, bir yandan Kudüs`ü Yahudileştirme planlarını yaparak ha bire dışardan Yahudi nüfusu ithal ederek Doğu Kudüs`te yeni yerleşim inşa ederken, öbür yandan da Süleyman Mabedini ortaya çıkarmak bahanesiyle her gün Mescidi Aksa`nın altını oymakta, kazılar yapmakta ve tedricen bu kutsal mabedi yıkmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Eşkıya devleti İsrail, bütün bunları dünya Müslümanlarının gözü önünde gayet rahat, aleni şekilde ve hiç çekinmeden yapmaktadır. Çünkü kendilerince artık dünya kamuoyu nezdinde Kudüs`ü, bütün Müslümanların meselesi olmaktan çıkarmış, sadece bir Filistin İsrail meselesi konumuna indirgemiştir. Bu şekilde Kudüs`ü ve Mescidi Aksa`yı bütün Müslümanların ortak değeri olmaktan çıkardıktan sonra Filistin Halkını da dünyadan izole ederek açlığa ve yokluğa mahkûm etmiştir. Ama Siyonist İsrail bilsin ki, artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Ne Filistin halkı sahipsiz, ne de Kudüs ve Mescidi Aksa korumasızdır. Son zamanlarda Ortadoğu`da yaşanan paradigma da ortaya koydu ki, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Süper güçler dahi her istediğini yapamayacak ve sanal korkularla halkları sindiremeyeceklerdir. Şimdiye kadar kullandıkları kuklaları da birer birer düşmeye başlamış ve özgürlük sesleri yükselmeye başlamıştır" dedi.

Emperyalist Güçler Skisi Gibi Kimseyi Uyutamıyor
Müslüman halkların birbirinden koparan sınırların, tel örgülerin de bir anlamının kalmadığına işaret eden Şenlik, "Artık ne emperyalist güçler, ne de kuklaları eskisi gibi kimseyi uyutamıyor. Hile ve entrikalarla köşeye sıkıştırıp istediklerini kabul ettiremiyorlar. Bilakis her gün yükselen özgürlük sesleri, özellikle Ortadoğu ve kuzey Afrika`da büyük değişimlerin, seri inkılâpların gerçekleşeceğinin müjdesini haykırıyor. Eğer akılları varsa bir an evvel bu barbarlıklarını bırakmalı ve mazlumları sömürmekten, kanlarını akıtmaktan vazgeçmelidirler. Yoksa çok kötü günler onları bekliyor" ifadelerini kullandı.

Ümmet Bilinci İçin Dua Edelim
Şenlik, "Kudüs İle Dayanışma Günü`nü" bütün dünya mustazafları için bir milat olması dileğiyle kutlarken, feyiz ve bereketiyle üzerimize gelecek olan "Kadir Gecesi"nin de tüm müminlerin saflarını birleştirecek, kardeşliğini pekiştirecek ve ümmet bilincini yeşertecek şekilde uyanışlarına vesile olmasını diliyor ve kadir Gecesinde bol bol dua ve niyazda bulunma umuduyla hepinizi Allah`a emanet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım-İLKHA