DİYARBAKIR- HÜDA PAR Çınar belediye başkan adayı Mahmut Tekdal, Çınar için hazırladığı dikkat çekici projelerini basınla paylaştı.

30 Mart mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kala,  HÜDA PAR adayları seçim faaliyetlerine hız verdi.

HÜDA PAR Çınar Belediye Başkan Adayı Mahmut Tekdal Çınar halkının maddi-manevi sorunlarına çözüm getirecek birbirinden faydalı ve dikkat çekici projelerini kamuoyu ile paylaştı. 

Mahmut Tekdal belediye hizmetlerinden şu ana kadar mahrum kalan Çınar halkına, ortaya koyacakları belediyecilik anlayışı ile rüşvetsiz, tarafsız, adil, dürüst ve gerçek hizmetlerinden en güzel bir şekilde faydalanmalarını sağlayacaklarını ifade etti. 

Seçim çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki 6 mahalle, 93 köy ve 51 mezrayı dağınık olmasına rağmen 2’şer, 3’er hatta bazı köyleri 5’er sefer ziyaret ettiklerini, amaç, gaye ve davaları konusunda vatandaşları bilgilendirdiklerini belirten Tekdal, halkın mahrum bırakıldığı hizmetleri en güzel şekilde vereceklerini ifade etti.
 

Gençlik merkezleri, öğrenci yurtları, halka hizmet birimleri, şikayet çağrı merkezleri, mahalle konakları, kentsel dönüşüm projeleri, imam evleri, taziye yerleri istişare meclisleri, fakir gençlere evlilik yardımı gibi birbirinden faydalı hizmetleri Çınar halkının istifadesine sunacaklarını dile getiren Tekdal, yük olmaya değil, yük almaya geldiklerinin altını çizdi. 

HÜDA PAR Çınar belediye başkan adayı Mahmut Tekdal,  Çınar halkı için hazırladığı projeleri şu şekilde sıraladı:     

-İlçe merkezi ve nüfusu kalabalık köylerde, içinde kütüphane ve her türlü sosyal donatı bulunan Gençlik Merkezleri oluşturacağız. 

-Ham yolları önce stabilize, daha sonra asfaltlayacağız. Cadde ve sokaklara parke taşı döşeyeceğiz ve tüm cadde-sokaklara kaldırım yapacağız.

-Köylerden ilçe merkezine gelen maddi durumu düşük kız ve erkek öğrenciler için Öğrenci Yurtları yapacağız.

-Halkın, belediye ile ilgili her türlü şikâyetini aktarabileceği, şikayetçi vatandaşın kapısına kadar gidip, sorunları yerinde dinleyecek ve çözmeye çalışacak ‘Halka Hizmet Birimleri’ ve ‘Şikayet Çağrı Merkezleri’ kuracağız.

-İçinde belediye şikâyet birimi, muhtarlık, PTT şubesi, su ve elektrik tahsilat yeri ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili basit işlemlerin yapılabileceği ‘Mahalle Konakları’ yapacağız. 

-Kentsel dönüşüm çerçevesinde, şehrin ve halkın ihtiyaç ve taleplerine uygun projeler geliştirip, toplu konut, eğitim, ibadet yeri ve yeşil alan düzenlemesi yapacağız. 

-İhtiyacı olan köylere imam evi, taziye yeri ve çocuk oyun parkları yapacağız. Mevcut olup onarıma ihtiyacı olanları ise kullanılabilir hale getireceğiz. 

-Muhtarlar ile Kanaat önderlerinden müteşekkil ilçemiz ve bağlı köylerinin sorunlarının çözümü için ‘Yerel İstişare Meclisi’ kuracağız.

- Tüm mahalle ve köylerimizde erkek ve bayan bölümleri ayrı olan,  mescidi, yemekhanesi ile abdest yerleri bulunan taziye evleri yapacağız.

- Ailelerin parklarda iyi vakit geçirmeleri, çocukların keyifli zaman geçirmeleri ve dinlenmeleri amacıyla parklarda çocuk oyun alanları, oyun grupları ve trafik bilinci oluşturmak için trafik eğitim parkları yapacağız. 

- Evlenmek isteyen fakir gençlere evlilik yardımı, genç kızlara  çeyiz yardımı, evli öğrencilere ise eğitim ve kira yardımı sağlayacağız. 

- İlçe merkezi ile hastane arasında 24 saat çalışıp hastaları götürüp-getirecek bir araç tahsis edeceğiz.

- Engellilerin kendi başlarına gezebilmeleri için kullanabilecekleri akülü araçlar temin etmeye çalışacağız. 

- İlçemizde istihdama yönelik yatırım yapanlara her türlü desteği vereceğiz.

- Belediyemizce dar gelirli vatandaşlar için TOKİ ile işbirliği yapılarak, uzun vadeli ve düşük taksitli konutlar yapacağız.

- İlçemizdeki ilk, orta, lise ve üniversiteli başarılı öğrenciler ödüllendirilip, dar gelirli öğrencilere eğitim desteği  vereceğiz.

- İlçe merkezine sabit bir semt pazarı kuracağız.

- Hazineye ait uygun bir araziyi mezarlık için tahsis edeceğiz. Mevcut mezarlıkların ağaçlandırılmasını, yeşillendirilmesini sağlayacak ve düzenli bakımlarını yapacağız.

- İlçemizde Yüksekokulun yapılması için her türlü imkanı sağlayacağız. 

- İlçemize bağlı tüm yerleşim yerlerinde uygun alanları ağaçlandıracağız. 

- İlimiz dışında bulunan zengin işadamlarının ilçede yatırım yapmaları için teşvik edeceğiz.

* Hırsızlık, uyuşturucu ve madde bağımlısı gençlere yönelik  ıslah merkezleri kuracağız.”  (Vedat Aydın-İLKHA)